Press

Saznajte više
ZELENA GRADNJA - ZELENA ENERGIJA

Pametnim rješenjima do održivog razvoja

Projekt Domus Croata i projekt Zeleno Sunce u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma organizira predavanja i radionice koji se odnose na zelenu energiju i zelenu gradnju.

Raznovrsna pametna rješenja uz primjenu sve brojnijih inovativnih i kreativnih projekta i njihovih krajnjih isporuka, koje kvalitetom i kvantitetom, uz nove tehnologije i tehnike rješavaju brojne probleme sadašnjosti.

Otvaraju se nove granic
e u promišljanju i osvještavanju svakog od nas. Rješenja su često jednostavna i logična, ostaje samo da ih prilagodimo svakodnevnim potrebama i njihovoj ispravnoj upotrebi, štedeći energetske i gospodarske resurse, odgovornim i pametnim postupanjem. 
Zeleno, cirkularno i pametno gospodarstvo je sadašnjost uz sve teme koje se odnose na pametne tehnologije, materijale, koje čine naš život kvalitetnijim i ugodnijim, održivijim za slijedne generacije koje dolaze, njihovu održivu i sigurniju budućnost.  
 
Cilj ovog događanja je predstavljanje stručnim udrugama, ustanovama i institucijama, prikaz što se odigrava u našem okruženju, dijeljenjem iskustva i poticanju razmjene, suradnje i zajedničkog rada na proširenju suradnje na projekatima i izvedbi istih.  
 
Energija je ona koja pokreće svijet, osobito u 21. stoljeću gdje je potražnja sve veća uz zahtjeve da izvori energije budu obnovljivi i održivi.  
 
Održivi razvoj, obnovljivi izvori energije, zeleno gospodarstvo -  od vaše kuće do stambenih objekata, poslovnih prostora, javnih i državnih zgrada, sve su to teme koje danas zaokupljaju stručnjake na ovim predavanjima i kako pametnim rješenjima pronaći put do održivog razvoja.  
 
Naglasak je na iskorištavanju prirodnih resursa i prirodnih materijala kojima zamjenjujemo umjetne i ekološki neprihvatljive.

Tradicionalni i prirodni materijali postaju novi-stari izvori 
energije i gradbeni materijali koje novim tehnološkim obradama i proizvodima uvodimo u nove načine primjene i zamjenjujemo postojeće materijale koji svojim sadržajem i postupcima štete okolišu.