Press

Saznajte više
ZLATKO NOVAK OBRANIO TITULU POBJEDNIKA CRO TOP 10

Ovogodišnji pobjednik, najbolji od najboljih, dobitnik prestižne nagrade i prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak, kuhar iz varaždinskog restorana Bedem. 


Uspio je u jakoj konkurenciji obraniti prošlogodišnji naslov.

U subotu, od 10.00 do 19.00 sati, deset najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući jela na zadane namirnice u kvalifikacijskom dijelu,  te na nepoznate namirnice u finalnom dijelu.

Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji u samo 60 minuta pripremili svoja jela, stručni je ocjenjivački sud u sastavu Miro Dolovčak, Vladimir Balent i Gostimir Dragić bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušli su u finale.  


Finalisti su pripremali glavno jelo od lososa i desert, s namirnicama koje su saznali tek ulaskom u kuhinju. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske nagrade uručila je gđa. Tatjana Operta, zamjenica pročelnice Gradskog ureda Grada Zagreba za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. 

Uz bogate nagrade koje je dobio Zlatko Novak će ujedno biti prijavljen kao predstavnik Hrvatske na sljedećem natjecanju Bocuse d'Or, najprestižnijem kuharskom natjecanju na svijetu. 

Nastup na Bocuse d'Or kruna je i san gotovo svakog kuhara i vjerujemo da će Zlatko Novak dostojno predstavljati Hrvatsku na polufinalnom natjecanju u Torinu u lipnju ove godine.