O sajmu

Poštovani izlagači,

zadovoljstvo je pozvati vas na uključenje u izlagački segment međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAGRO 2023., koji se u terminu 30.11. - 3. 12. 2023. godine održava na Zagrebačkom velesajmu.

Nakon izuzetno uspješnih sajmova CroAGRO 2019. i 2022., u paviljonima Zagrebačkog velesajma ponovo će zavladati moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji će poljoprivrednicima, ali i onima koji će to tek postati, ponuditi sve što im je potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji.

U skladu s tržišnim interesom te s uvažavanjem strukovnih prijedloga sajam se održava u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti.

Cilj organizacije je postaviti najviše standarde i učiniti da ova manifestacija bude najznačajniji poljoprivredni događaj u Republici Hrvatskoj i šire.

U doba brzog razvoja tehnoloških inovacija i svekolikog napretka poljoprivrede kao i sve zahtjevnijeg tržišta i rastuće konkurencije, nastup i predstavljanje tvrtki i svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije na poljoprivrednim sajmovima dobiva posebnu važnost.

Na ovogodišnjem CROAGRO sajmu posjetitelje očekuju razne popratne manifestacije promotivno-prodajnog-kongresnog karaktera pa će svatko pronaći nešto zgodno i korisno za sebe, svoju obitelj ili svoju gospodarsku djelatnost.

Prostorno, sajam primarno obuhvaća 20.000 m2 zatvorenog paviljonskog prostora (paviljoni 7a, 7, 8, 8A, 9, 11A, TP, 11d i 10A):

Svi paviljoni su grijani i imaju teretne ulaze za dopremu izlagačkih eksponata, a paviljoni 8, 8A, 9, 11A, 11d i 10A su međusobno spojeni.

Paviljone okružuju uređene zelene površine i asfaltirane prometnice koje omogućuju izravan pristup vozilima do teretnih ulaza. Za izlagače u paviljonskom prostoru omogućeno postavljanje eksponata i na otvorenom prostoru, uz uvažavanje klimatskih uvjeta u prosincu.

Jednako tako, na otvorenom prostoru i na dijelu paviljonskih pročelja, kao i ispred glavnog južnog ulaza omogućeno je postavljanje oglasa izlagača u obliku panoa, roll-upova, samostojećih oglasa, zastava i drugih oblika oglašavanja u pripremi i tijekom održavanja sajma.

Za organiziranje kongresnih aktivnosti na raspolaganju je Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma s kapacitetom do 1.200 sjedećih mjesta, dvorana Cres do 90 sjedećih mjesta te dvorana Brijuni sa 180 sjedećih mjesta, a sukladno potrebama u mogućnosti smo u paviljonskom prostoru izgraditi pozornice za prezentacije izlagače i druge oblike stručnih događanja.

Pored osiguranja potrebnih prostornih i infrastrukturnih uvjeta, cijene izložbenog prostora zadržali smo na razini 2019. godine, uz odobravanje velikih količinskih popusta za veće izlagačke površine.

Sukladno preliminarnoj obradi tržišta, procjenjujemo posjet 25.000 - 35.000 posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te ostalih zemalja okruženju. Budući je sajam promotivno-prodajnog-kongresnog karaktera, navedenom procjenom obuhvaćeni su poslovni posjetitelji i šira javnost

S portfoliom od 20 vlastitih sajamskih projekata i više od 100 događanja kroz godinu te statusom jednog od osnivača Svjetske unije organizatora sajmova - UFI, Zagrebački velesajam već je više od stoljeća dio međunarodnog identiteta Grada Zagreba, a kao vodeći sajamsko-kongresni integrator i jedan od akceleratora nacionalnog gospodarstva predstavlja komunikacijsku platformu za promidžbu razvoja svih gospodarskih grana Republike Hrvatske.

U vrijeme sajma održat će se i Sajam zdrave hrane i zdravog življenja, što će sigurno povećati broj posjetitelja i dodatno pojačati interes za sajam.

U tom kontekstu te slijedom navedenih organizacijskih karakteristika sajma CroAGRO 2023, pozivamo Vas na iskazivanje interesa za sudjelovanje u izlagačkom segmentu sajma.

S veseljem vas očekujemo!