O sajmu

U godini obilježavanja 110. obljetnice neprekinutog rada, Zagrebački velesajam d.o.o. uvrstio je u Program sajmova 2019. godine novi sajamski projekt CroAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije, 5. - 8. prosinca 2019.

Uvažavajući gospodarski značaj te potrebe i ciljeve djelatnosti tematski obuhvaćenim ovim sajmom, pripremu i realizaciju svih projektnih aktivnosti oblikovali smo u suorganizaciji s Gospodarskim listom d.d., sukladno tržišnom, medijskom i poslovnom statusu istog.

Prostorno, sajam primarno obuhvaća 20.000 m2 zatvorenog paviljonskog prostora (paviljoni 7, 7A, 8, 8A, 9, 10A, 11A i 11D, uz mogućnost dodatnog angažiranja paviljona 5 i 6 ukupne površine 12.000 m2.Svi paviljoni su grijani i imaju teretne ulaze za dopremu izlagačkih eksponata, a paviljoni 8, 8A, 9, 10A, 11A i 11D su međusobno spojeni.

Paviljone okružuju uređene zelene površine i asfaltirane prometnice koje omogućuju izravan pristup vozilima do teretnih ulaza. Za izlagače u paviljonskom prostoru omogućeno postavljanje eksponata i na otvorenom prostoru, uz uvažavanje klimatskih uvjeta u prosincu.

Jednako tako, na otvorenom prostoru i na dijelu paviljonskih pročelja, kao i ispred glavnog južnog ulaza omogućeno je postavljanje oglasa izlagača u obliku panoa, roll-upova, samostojećih oglasa, zastava i drugih oblika oglašavanja u pripremi i tijekom održavanja sajma.

Za organiziranje kongresnih aktivnosti na raspolaganju je Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma s kapacitetom do 1.200 sjedećih mjesta, dvorana Cres do 90 sjedećih mjesta te dvorana Brijuni sa 180 sjedećih mjesta, a sukladno potrebama u mogućnosti smo u paviljonskom prostoru izgraditi pozornice za prezentacije izlagače i druge oblike stručnih događanja.

Cijene izlagačkog prostora i popusti

Sukladno prostornim i infrastrukturnim uvjetima, definirane su sljedeće osnovne cijene izlaganja (bez PDV-a):

 • 320,00 kn/m2 - grijani paviljonski prostor

 • 100,00 kn/m2 - otvoreni prostor

 • 220,00 kn/m2 - standardno uređenje zatvorenog prostora s octanorm konstrukcijom, uz mogućnost realizacije izgradnje tzv. po projektu sukladno troškovniku što obuhvaća i postavljanje jednokratnog tepiha na izlagačkoj površini na kojoj nije potrebna izgradnja

 • 22,00 kn/m2 - paušal za potrošnju energenata tijekom pripreme, održavanja i raspreme izlagačkih mjesta

 • 750,00 kn/izlagač - obvezni marketinški paket koji uključuje unos podataka i vizualnih oznaka u službenom dijelu Kataloga sajma, i ½ stranice PR teksta u katalogu i banner na www.zv.hr

Popusti (bez zbrajanja):

Za prijevremene prijave izlaganja:

 • 10% na zaprimljene prijave izlaganja do 30. lipnja 2019.

 • 6% na zaprimljene prijave izlaganja do 5. listopada 2019.

Za površine izlaganja u paviljonskom prostoru:

 • 5% za izlagačke prostore površine 50 - 99 m2

 • 10% za izlagačke prostore površine 100 - 299 m2

 • 15% za izlagačke prostore površine 300 - 499 m2

 • 20% za izlagačke prostore površine 500 i više m2

​​​Poziv za iskazivanje interesa o sudjelovanju u izlagačkom segmentu sajma

S portfoliom od 20 vlastitih sajamskih projekata i više od 100 događanja kroz godinu te statusom jednog od osnivača Svjetske unije organizatora sajmova - UFI, Zagrebački velesajam već je više od stoljeća dio međunarodnog identiteta Grada Zagreba, a kao vodeći sajamsko-kongresni integrator i jedan od akceleratora nacionalnog gospodarstva predstavlja komunikacijsku platformu za promidžbu razvoja svih gospodarskih grana Republike Hrvatske.

U tom kontekstu te slijedom navedenih organizacijskih karakteristika sajma CroAGRO 2019., pozivamo Vas na iskazivanje interesa za sudjelovanje u izlagačkom segmentu sajma, uz navođenje:

 • potrebne površine izlagačkog prostora
 • površine i oblika uređenja - samostalno ili uz angažman Zagrebačkog velesajma
 • korištenje popusta, uz naznaku da prijevremena prijava ne znači odmah i financijsku obvezu, već nam kao organizatorima omogućava pravovremeni raspored i urbanizaciju prostora

PLAN PAVILJONA: