O sajmu

Automobilska industrija vraća se u punom sjaju na Zagrebački velesajam!

Predstavljamo novi sajam Eco Mobility 2023 – sajam ekoloških vozila i prateće industrije.

Sve strože ekološke norme usmjeravaju proizvođače vozila da u svoj proizvodni program uvode vozila s naglašenim ekološkim značajkama, te svjedočimo i sve većom potražnjom za vozila takvih karakteristika.

Ekologija je posebno bitna u segmentu gospodarskih vozila (kamioni, autobusi, dostavna vozila) koji su trenutno i najveći zagađivači.

Na sajmu će biti predstavljena osobna i gospodarska vozila s ekološkim pogonom (hibridi, plug-in-hibridi, električna vozila, te vozila na vodik ili druge alternativne oblike energije), prateća industrija i rezervni dijelovi, osiguravajuća društva, multimedija za vozila, proizvođači punionica za alternativna goriva i oblike energije i dr., kao i sve više rastući segment motocikala, bicikala i ostalih prometala s električnim pogonom.

Uz izložbeni dio sajma, u pripremi je organizacija kvalitetnog stručno popratnog programa u vidu radionica, predavanja i panela vezanih za budućnost i razvoj mobilnosti, autonomnih sustava vožnje u gradovima, komponenti za ekološka vozila, državne regulative i poticaja za nabavu ekoloških vozila.

Sajam je namijenjen širokoj publici i poslovnim korisnicima.