O sajmu

Travanjski val intenzivnih događanja na Zagrebačkom velesajmu obilježen je nizom održanih projekata: Zagrebačkim obrtničkim sajmom; Smart Cities - 5. konferencijom: Pametnim rješenjima do održivog grada i Interklimom - 25. međunarodnom konferencijom o grijanju, hlađenju i klimatizaciji.

Prirodna ekstenzija događanjima u travnju su programski kompatibilni bienalni sajmovi, objedinjeni u istom terminu od 24. do 27. travnja, pod zajedničkim nazivom

PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA

GRADITELJSTVO  INTERKLIMA EMAT  INTERPROTEX 
41. međunarodni sajam građenja i opremanja 25. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine
Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka.

Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu.Na ovogodišnjem izdanju sajmova prezentirane su inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, a koje izravno utječu na razvoj, modernizaciju i konkurentnost pripadajućih djelatnosti te podizanju razine potražnje poslovnih subjekata i krajnjih korisnika.

Izložbeni segment okupio je vodeće izlagače pojedinih industrija, a upotpunjen je konferencijskim programom s temeljnim ciljem susreta domaćih i inozemnih gospodarstvenika navedenih struka te predstavnika znanstvene zajednice i institucija.

Predstavilo se 142 izlagača iz 21 zemlje na 12.000 četvornih metara, u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).

INOVATIVNA TEHNOLOŠKA RJEŠENJA

Na sajmu GRADITELJSTVO izlagači prezentiraju energetski učinkovite građevinske materijale i opremu te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrada u svim fazama vijeka trajanja. Uz izlagački dio, tijekom sajma održava se i program stručnih događanja. 

INTERKLIMA je bienalni sajam s dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom. Vodeći je regionalni sajam opreme za grijanje, hlađenje, klimatizaciju, obradu pitkih voda i obnovljivih izvora energije te nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru domaćih i svjetskih proizvođača. 

EMAT svojim programom i izlagačkim segmentom doprinosi naporima hrvatskog gospodarstva u podržavanju i poticanju procesa usmjerenih na održivi razvoj. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalnog gospodarstva, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu. 

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju visoko specijaliziranog bienalnog sajma zaštite u našoj zemlji te regionalnog lidera u grupi safety-security sajmova INTERPROTEX ujedinio je razne grupacije ove gospodarske grane. Za hrvatske proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti. Interprotex na jednom mjestu okuplja sve segmente ove gospodarske djelatnosti u cilju pokazivanja najnovijih dostignuća i primjene suvremene tehnologije. 

Očekuje se poseban interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim business networkingom želimo inicirati međusobnu poslovnu suradnju i pozitivno utjecati na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.

Pokrovitelji Proljetnih sajmova su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Grad Zagreb.