O sajmu

U Zagrebu će se 23. i 24. veljače održati 4. Festival maslina, sada već tradicionalno okupljalište najboljih maslinara i stručnjaka s posjetiteljima Festivala, željnih kvalitetnog ulja i drugih proizvoda od maslina.
Organizator 4. Festivala je udruga Zagrebački maslinarski institut, a suorganizatori ove manifestacije su Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Zagrebački velesajam.Festival će se održati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme za posjetitelje je u subotu 23. veljače od 10.00 do 19.00 sati i u nedjelju 24. veljače od 10.00 do 18.00 sati.

Očekuje se da će sudjelovati veliki broj maslinara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore te veliki broj stručnjaka i proizvođača opreme i sredstava za maslinarstvo. 

Festival će imati nekoliko tematskih cjelina:

  • ocjenjivanje ulja (kemijska analiza i senzorsko ispitivanje - panel);
  • prodajnu izložbu na kojoj će građani moći kupiti maslinova ulja vrhunske kvalitete;
  • bogatu prodajnu izložbu opreme, alata i sredstava za maslinarstvo;
  • kušaonice ulja i sira (vođene degustacije) pod vodstvom certificiranih stručnjaka;
  • stručna predavanja iz područja maslinarstva, nutricionizma i pozitivnog utjecaja maslinova ulja na ljudsko zdravlje;
  • kreativne radionice za izradu krema na bazi maslinova ulja;
  • gastro program: priprema i degustacija zdrave hrane i namirnica od maslina i maslinova ulja;

Pozivamo posjetitelje Festivala da iskoriste priliku i saznaju novosti o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ulja, da kupe najbolja ulja provjerene kvalitete, da odaberu opremu i sredstva za maslinarstvo, da kušaju jela u kojima se koristi maslina i maslinovo ulje. Drugim riječima, da jedan dan uživaju u kontaktu s maslinarima i maslinovim uljem, tom plemenitom i zdravom namirnicom.