Program stručnih i pratećih događanja

PAVILJON 8

21.02. dvorana u paviljonu
 
PREDAVANJA I TRENINZI

  • 10.00h - 11.30h Digitalna rješenja
  • 12.00h - 17.00h F&B managment

Organizatori: METRO Cash & Carry d.o.o. i Zagrebački velesajam

PREZENTACIJA HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA I PREDSTAVLJANJE ŽUPANIJSKIH UDRUGA KUHARA
Organizatori: Hrvatski kuharski savez i Zagrebački velesajam

  • Kulinarske radionice: priprema jela uz najbolje hrvatske kuhare i ukrašavanje torti uz pomoć vrhunskih slastičarskih majstora
  • degustacija tradicionalnih jela, nekih zaboravljenih delicija
  • CRO TOP 10 kulinarsko natjecanje - sudjeluje deset najboljih hrvatskih kuhara u kulinarskoj borbi najbolje plasiranih natjecatelja 2018.g. - PROGRAM

UGOSTITELJSKO-TURISTIČKO UČILIŠTE ZAGREB
Organizatori: Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb i Zagrebački velesajam

PREZENTACIJA ŠKOLE I ŠKOLSKE RADIONICE - Restoran "Stara Zagrebačka Škola"
prezentacija i prigodna prodaja
 
PREZENTACIJA UČILIŠTA:

Prezentacija Posluživanja (barmeni i flambiranje)
priprema i ponuda koktela i flambiranih slatkih jela

Prezentacija Kuharstva
priprema i ponuda krekera i grisina

Prezentacija Slastičarstva
priprema i ponuda mafina

Prezentacija turističkih zanimanja 
Prezentacije provode stručni nastavnici posluživanja, kuharstva, slastičarstva i ekonomske grupe predmeta sa učenicima (konobari, kuhari, slastičari i hotelijersko- turistički komercijalisti).

PESLA - PEKARSKO SLASTIČARSKA ZADRUGA IZ ZAGREBA

  • Dnevne prezentacije ukrašavanja torti i korištenja glamur glazura za torte
  • Proizvodi za dekorativno slastičarstvo;
  • Sirovine za fašnik, svakodnevne degustacije krafni i fritula
  • Prezentacije bezglutenskih sirovina i proizvoda

ZDRAWI KUTAK
Organizatori: ZDRAWI KUTAK i Zagrebački velesajam 

  • Radionica Marka Bogdana za sve ugostiteljske objekte i hotele koji žele specijalizirati svoje osoblje za izradu smoothia i hladno cijeđenih sokova u svojim ugostiteljskim objektima 
  • Degustacija smoothia i hladno cijeđenih sokova na vrhunskim uređajima na štandu
  • Radionice hrane (smoothia, hladno cijeđenih sokova, biljnih mlijeka, prirodne kozmetike, sirove torte i bezglutenske slastice), 

TRENDOVI U DEKORIRANJU STOLA U UGOSTITELJSTVU
Profesionalna dekoracija usmjerena na kreativne ideje, suvremene tehnike, izbor posuđa i sitnog inventara u prestižnim restoranima i ugostiteljskim objektima 
Organizatori: ITAL-OPREMANJE d.o.o., Zagreb i Zagrebački velesajam