O sajmu

43. Međunarodni sajam knjiga INTERLIBER održavat će se u terminu od 28. rujna do 3. listopada 2021.

Izvanredni termin ovogodišnjeg sajma usuglašen je sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri HGK s ciljem izbjegavanja hladnijeg razdoblja, a u očekivanju smirivanja epidemije tijekom ljeta, pozitivnog efekta cijepljenja i relaksacije epidemioloških mjera.

Suočeni s različitim izazovima posljednjih godinu dana svima nam je potrebno malo odmaka od realnosti, a knjiga je najbolja antistres terapija, prijatelj i utjeha pomoću koje lako putujemo u druge svjetove. Njenu važnost u teškim okolnostima s kojima se trenutno nosimo prepoznala je i Vlada Republike Hrvatske proglasivši 2021. Godinom čitanja.INTERLIBER, kao najveća hrvatska književna manifestacija, zajedno sa svojim izlagačima i posjetiteljima, kulturnim sadržajima i edukativnim programima uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja.

Sigurni smo da vama kao i nama nedostaju šetnje Interliberom od štanda do štanda, upoznavanje s novim naslovima i otkrivanje nepoznatih literarnih bisera u bogatoj ponudi naših izlagača.

Uz brojne alternativne izvore knjiga, knjigoljupcu ništa ne može zamijeniti uživanje u listanju i pomnom biranju novog štiva, neposredan razgovor o književnosti i susret s omiljenim autorom. Taj čarobni svijet svake se godine iznova stvara na Interliberu i svi mu se radujemo. Posjetite ga!

"Paradoksalna vrlina čitanja leži u tome da se distanciramo od svijeta tako da možemo pronaći njegov smisao." - Daniel Pennac

* Prostorne i produkcijske mogućnosti Zagrebačkog velesajma omogućuju uspješno održavanje sajma u skladu s najvišom razinom epidemioloških mjera