O sajmu

U godini obilježavanja 110. obljetnice neprekinutog rada, Zagrebački velesajam d.o.o. uvrstio je u Program sajmova 2019. godine novi sajamski projekt CroAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije, 5. - 8. prosinca 2019.

Uvažavajući gospodarski značaj te potrebe i ciljeve djelatnosti tematski obuhvaćenim ovim sajmom, pripremu i realizaciju svih projektnih aktivnosti oblikovali smo u suorganizaciji s Gospodarskim listom d.d., sukladno tržišnom, medijskom i poslovnom statusu istog.

Prostorno, sajam primarno obuhvaća 20.000 m2 zatvorenog paviljonskog prostora (paviljoni 7a, 7, 8, 8A, 9, 11A, 11d i 10A, uz mogućnost dodatnog angažiranja paviljona 5 i 6 ukupne površine 12.000 m2:Svi paviljoni su grijani i imaju teretne ulaze za dopremu izlagačkih eksponata, a paviljoni 8, 8A, 9, 11A, 11D i 10A su međusobno spojeni.

Paviljone okružuju uređene zelene površine i asfaltirane prometnice koje omogućuju izravan pristup vozilima do teretnih ulaza. Za izlagače u paviljonskom prostoru omogućeno postavljanje eksponata i na otvorenom prostoru, uz uvažavanje klimatskih uvjeta u prosincu.

Jednako tako, na otvorenom prostoru i na dijelu paviljonskih pročelja, kao i ispred glavnog južnog ulaza omogućeno je postavljanje oglasa izlagača u obliku panoa, roll-upova, samostojećih oglasa, zastava i drugih oblika oglašavanja u pripremi i tijekom održavanja sajma.

Za organiziranje kongresnih aktivnosti na raspolaganju je Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma s kapacitetom do 1.200 sjedećih mjesta, dvorana Cres do 90 sjedećih mjesta te dvorana Brijuni sa 180 sjedećih mjesta, a sukladno potrebama u mogućnosti smo u paviljonskom prostoru izgraditi pozornice za prezentacije izlagače i druge oblike stručnih događanja.

Sukladno preliminarnoj obradi tržišta, procjenjujemo posjet 35.000 - 50.000 posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te ostalih zemalja okruženja.

Budući je sajam promotivno-prodajnog-kongresnog karaktera, navedenom procjenom obuhvaćeni su poslovni posjetitelji i šira javnost. Jednako tako, za očekivati je i veći broj posjetitelja budući se istovremeno održava međunarodno poznati Advent u Gradu Zagrebu. Predviđena je prodaja ulaznica za posjet sajmu po promotivnoj cijeni od 20,00 kn, a izlagačima su omogućene kvote ulaznica-pozivnica za pozivanje poslovnih partnera bez plaćanja ulaznica.

PLAN PAVILJONA: