1. HRVATSKI RONILAČKI KONGRES

Od 21. do 22. veljače 2020. godine u dvorani Brijuni na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Nautika održat će se 1. Hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem.

Teme kongresa fokusirane su na zakonsku regulativu, zdravstvene aspekte u ronjenju, prijedloge za poboljšanje ponude u ronilačkom turizmu, sigurnost u ronjenju, zaštitu podmorja te promociju na svim razinama.

Sudionici mogu doznati najnovije spoznaje, trendove i informacije na zanimljivim, aktualnim predavanjima i okruglim stolovima te sudjelovati u raspravama i razmjeni iskustava sa kolegama iz struke.

Relevantni stručnjaci obrađivat će brojne pravne, zdravstvene i druge teme izravno vezano uz segment ronjenja. Kongres okuplja sve ključne dionike ronjenja iz Hrvatske i regije.

PROGRAM KONGRESA (download): uskoro

  • ZAKONSKA REGULATIVA (pravilnici, obrazloženje pravilnika...)
  • ZDRAVSTVO (od udesa do rehabilitacije)
  • RONJENJE (apnea, scuba, tehničko ronjenje, speleoronjenje)
  • PROMOCIJA (reportaže, tiskovine, sajmovi, manifestacije...)
  • EKOLOGIJA
  • SIGURNOST U RONJENJU (službe u ronjenju)

1. Hrvatski ronilački kongres provodi se u organizaciji agencije Promocija ronjenja i u suradnji s Zavodom za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, KBC Rijeka, SCUBAlifeom, RK HRVI Nemo-Adriatic (ronioci volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba).

Partneri kongresa su Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Zagreba.

Kongres je podržalo Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Zajednica ronilačkog turizma HGK te Diving Network.

Pomoć u realizaciji pružili su zlatni sponzori kongresa HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.) i ORIS (Dicta d.o.o.) te sponzori Dräger Safety d.o.o. i Mitsubishi Motors Hrvatska.

Medijski pokrovitelji kongresa su Morski.hr i Gorgonija.com.

Organizator: