Zagrebački holding HrvatskiEnglishMapa weba
 

O sajmu

Sajam knjiga Interliber održao se ove godine u nikad punija dva paviljona Zagrebačkog velesajma.

Preko 300 izlagača iz 13 zemalja svijeta izložilo je svoja najnovija, ali i vrijedna dosadašnja izdanja knjiga i raznih drugih publikacija za sve ukuse i uzraste.

U pratećem sadržaju sajma na nekoliko lokacija i u više od 200 programa sudjelovalo je preko 100 autora i drugih gostiju, a procjenjuje se da je Interliber posjetilo oko 130.000 posjetitelja.INTERLIBER, 39. međunarodni sajam knjiga i učila najveća je književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije hrvatske i inozemne nakladnike i knjižare te platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

Domaći nakladnici predstavili su na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja iz najrazličitijih područja, dokazavši da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Jedan od najvećih sajmova knjiga na svijetu, Pekinški sajam knjiga, organizirao je predstavljanje kineske književnosti i mlade književne zvijezde, a postavljena je i nacionalna izložba Republike Srbije.

U bogatom popratnom programu posjetitelji su mogli uživati u druženju s književnim zvijezdama kao što su:  Slavenka Drakulić, Miro Gavran, Ivan Aralica, Pavao Pavličić, Goran Tribuson, Ivica Đikić, Ivana Bodrožić, Cody McClain Brown, Enes Kišević, Franjo Janeš, Ankica Tomić, Ivana Plechinger,  Kristian Novak, Xu Zechen i mnogi drugi.

Već tradicionalno dodijeljene su različite književne nagrade, organiziran je stručni skup knjižničara, a nastavno na promociju hrvatske književnosti na sajmu u Frankfurtu na Interliberu se predstavilo 7 mladih hrvatskih autora.

Uz književna događanja sajam su obogatili i nastupi glazbenih zvijezda.

Ove godine zaživio je i novi prostor na galeriji paviljona 5 gdje su se najmlađi posjetitelji svakodnevno susretali s autorima i sudjelovali u raznim kreativnim programima.
 
ZNANSTVENI KVART, posebno osmišljen dodatni sadržaj Interlibera, na zabavan je način odškrinuo vrata svijeta znanosti i privukao mnoštvo znatiželjne djece, ali i odraslih.

Znanstveni kvart održava se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.
 
Interliber, 39. međunarodni sajam knjiga i učila, održavao se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.