Zagrebački holding HrvatskiEnglishMapa weba
 

O sajmu

Klimatske promjene poput globalnog zagrijavanja, te sve češći ekstremni vremenski uvjeti s jedne strane i ubrzani porast svjetske populacije i težnja za što kvalitetnijim životnim uvjetima s druge strane, rezultirali su, pogotovo u razvijenijim zemljama, eksponencijalnim porastom potrošnje energije za grijanje i  klimatizaciju te potrebom za pitkom vodom.

Rezultat je sve manje jeftinih i svima dostupnih prirodnih resursa energije i pitke vode.

Stoga održivi razvoj i u ovom sektoru ultimativno zahtjeva, neprekidno pronalaženje novih rješenja, usavršavanje postojećih i hitnu implementaciju sve učinkovitijih tehnologija, opreme i materijala u području grijanja, klimatizacije, ventilacije i obrade pitkih voda.

Upravo tim temama bavi se INTERKLIMA, koja se svojom dugogodišnjom bienalnom tradicijom i uspješnom organizacijom, prometnula u vodeći regionalni sajam ove vrste i potvrdila kao nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača opreme za grijanje, hlađenje, klimatizacije i obradu pitkih voda.

U sklopu sajma INTERKLIMA održava se 22. međunarodni simpozij INTERKLIMA 2013 i 11. konferencija o termografiji.

Simpozij INTERKLIMA je s tradicijom od 42 godine najstariji simpozij takve vrste u ovom dijelu Europe te je postao mjesto susreta znanstvenika i stručnjaka iz područja klimatizacije, grijanja i hlađenja.

Od 2005. godine njegov znanstveni dio je posvećen svjetski poznatom termodinamičaru Franu Bošnjakoviću.

Uz INTERKLIMU održat će se srodan i programom vrlo kompatibilan sajam - GRADITELJSTVO, čiji izlagači sve više obrađuju područje primjene energetski učinkovitih izolacijskih materijala i opreme u izgradnji energetski neovisnih objekata.

55. međunarodni sajam OBRTNIŠTVA, kao najznačajniji sajam obrtničke struke i središnji poslovni događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj zaokružuje ovaj termin te mu daje posebnu cjelovitost. 

Sajam se i ove godine održava uz punu potporu Hrvatske obrtničke komore te Ministarstva  poduzetništva i obrta.

Na sajmovima, redovito i u ova recesijska vremena, na 18.500 m2 izložbenog prostora, sudjeluje više od 500 izlagača iz 25 zemalja.

Njihove štandove posjeti i više od 15.000 poslovnih posjetitelja, prvenstveno iz Hrvatske I zemalja Regije.