Press

Saznajte više
IZLOŽBA VINA NA VELESAJMU

Sajam Hotel&Gastroteh pored uređaja, opreme, tehnologija i proizvoda vezanih uz Ho-Re-Ca djelatnost, hrane, pića i gastronomskih inovacija, ove godine oplemenjen je ponudom vina domaćih vinara, uz brojne prezentacije i degustacije. 

U suradnji sa Zagrebačkom županijom omogućili smo vinarima da kroz četiri dana druženja promoviraju svoja vina te kroz nove poslovne kontakte ostvare buduću poslovnu suradnju.

Obitelj vinara Đurinski započela je proizvodnju vina 2003. godine.

"Danas proizvodimo i njegujemo kvalitetna, vrhunska, predikatna i barique vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom. S našim vinima sudjelujemo i na izložbama, gdje postižemo odlične rezultate osvajanjem najviših odličja."

Vinska harmonija obitelji Rak rezultat je ljubavi prema vinima podjednako iz Hrvatske i Brazila.

RAAK je vinarija iz Draganića koja proizvodi samo desertna i voćna vina kakva u Hrvatskoj još nisu rađena. 

"Sva vina radimo pod sloganom "Nova dimenzija vina", kazao je Boris Rak. U ponudi imamo jedno rijetko voćno vino koje nije slatko, od aronije obogaćene crnim ribizom, te romantično vino od dvije vrste višanja, kontinentalnih i maraske. Vina se zovu RAAK , kako je glasila stara latinska verzija obitelji Rak, koja je  vlasnik vinarije.Jedan od članova obitelji je Lorena, 35-godišnja brazilska pravnica koja je ostavila u Brazilu odvjetničku karijeru i udala se u Draganić.“ rekao je Boris Rak.
 
Vina Prigora na ovogodišnjoj Vinoviti predstavljaju se s nekoliko različitih vina koja čuvaju primarne arome grožđa, voćne i herbalne, poput Sauvignon Springtimea, Riesling Briska, Brega, Syrah Rosea, Kraljevine, Sivog Pinota te pjenušca Bedekovich Brut Nature. Njihove primarne arome u ustima razvijaju bogatstvo okusa, od citrusa, limete, breskve, paprike, trave i šparoga, do arome bijeloga cvijeća, bazge i ogrozda. 

Jedan od perspektivnih vinara koji se na hrvatskoj vinskoj sceni pojavio u posljednjih deset godina svakako je Vlado Kos, poznatiji pod nadimkom - Lula.

Iz prigorskog vinogradarskog okruženja, točnije, iz Nespeša na ovogodišnjoj Vinoviti se predstavlja s izvanrednim bijelim Pinotom, Regent Cuveeom i autohtonom zelinskom Kraljevinom.

Posebno je zanimljiv Regent Cuvee jer se radi o crnom vinu, vrlo izbalansiranih okusa i blage kiseline što ga čini različitim od ostalih crnih vina

Svi zainteresirani posjetitelji mogu kušati ova lepršava i osvježavajuća vina u paviljonu 8/8a Zagrebačkog velesajma, sve do nedjelje 26. veljače 2017. godine.