Press

Saznajte više
OGLEDALCE, OGLEDALCE MOJE…

DANI LJEPOTE&FITNESSA su vodeći događaj u regiji za profesionalce u sektoru ljepote te međunarodna platforma za kozmetičku, wellness, fitness i hairstyle industriju. 

Sajam je posvećen različitim segmentima industrije ljepote: kozmetika i parfumerija, njega kose i noktiju, kozmetički i Spa saloni, oprema i pribor, prirodni preparati, zdravlje, modni dodaci. Industrija ljepote i način kako ona utječe na naš doživljaj lijepog neprekidno se mijenja.

Cilj događanja je ponuditi mogućnost osobnog, neposrednog kontakta s potencijalnim partnerima i krajnjim potrošačima, a posjetiteljima ukupnost ponude na jednom mjestu ove vrlo dinamične industrije i struke.

"Najljepši" sajam Zagrebačkog velesajma od početka je poznat kao mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih i domaćih proizvođača i distributera kozmetičkih i frizerskih brendova.

Ove godine na Danima ljepote&fitnessa bit će 255 izlagača iz 22 zemlje na 12.800 m2.

Zemlje sudionice: Belgija, Bugarska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kina,  Koreja (južna), Letonija, Madžarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švicarska, Velika Britanija i Sj. Irska.

Već treću godinu zaredom, i to vrlo uspješno predstavljamo temu - FITNESS.

DANI LJEPOTE&FITNESSA održavaju se u paviljonima 8, 8a, 9, 11A, 11a, 11b, 11c i Toplom prolazu.

Sajam je namijenjen kako širokoj publici tako i profesionalcima koji na sajmu izmjenjuju iskustva, ostvaruju kontakte i prezentiraju svoje proizvode i usluge.

Za vrijeme trajanja sajma na otvorenoj pozornici u samom paviljonu odvijat će se vrlo zanimljiv program predavanja, natjecanja i prezentacija bogat korisnim informacijama i novitetima iz "industrije ljepote". 

NATJECANJA - NAIL ART, MAKE UP, FRIZERI

Make up natjecanje za škole i amatere održat će se pod nazivom "Zvjezdana prašina" u organizaciji Učilišta Profokus. Ovogodišnja tema nadahnuta je svemirskim plavetnilom i magičnim nebom posutim zvjezdanom prašinom, a kao inspiracija može poslužiti i kultni filmski spektakl "STAR WARS" i njegovi glavni protagonisti. Mračna i svijetla strana sile, zvijezde i magični svijet koji nas okružuje samo su neki od elemenata koje natjecatelji trebaju predstaviti svojim make-upom.

DANI LJEPOTE&FITNESSA u suradnji s poznatom vizažisticom Sanjom Agić predstavljaju make up natjecanje za profesionalce pod nazivom Colour Clash. Natjecanje je na rasporedu u nedjelju, 12. ožujka u 15.00 sati.

Frizersko natjecanje učenika srednjih škola već tradicionalno organizira Zagrebački velesajam u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Zagreba - Ceh frizera i rezervirano je za prvi dan sajma. Mladi frizeri natjecat će se u tri kategorije: dnevna frizura na raspuštenoj dugoj kosi, svečana niska punđa na dugoj kosi te muško moderno šišanje.

Izdvajamo međunarodnu izložbu radova natjecatelja u Nail artu na temu LOVE ANIMALS u kategorijama Nokti u kutiji i Plakat. Do sada je pristiglo preko 50 radova natjecateljica iz 13 država. Radove će ocjenjivati međunarodni suci iz Ukrajine i SAD-a. Novac od kotizacija koji pripada suorganizatoru - Bojani Kostki i sucima donirat će se društvu za zaštitu životinja PETA.

MICROBLADING i JAPANSKA METODA ISCRTAVANJA OBRVA - zanimljivo natjecanje održat će se u organizaciji Akademije Valentina na kojem će natjecateljice pokazati svoje umijeće naučenog.
 
Osim natjecanja tijekom sajma učenici srednjih strukovnih škola za sve posjetitelje pružat će besplatne kozmetičke tretmane poput tretmana lica, prirodne njege noktiju, šminkanja za dnevni make up.

MODNE REVIJE Callegarija i UMAH-a
 
Škola Callegari, talijanska škola mode i dizajna organizira modnu reviju, pravu poslasticu za sve ljubitelje mode i ljepote. Polaznice programa Vizažizam, modni stilist odjeće s marketingom i modelist visoke mode udružit će snage i na glavnoj pozornici modnom revijom predstaviti svoja umijeća.
 
UMAH - dugogodišnji partner ZV-a na planu modnih revija i modnih prezentacija, uključuje se u ovaj renomirani sajam sa željom da nastavi tradiciju i organizira modnu reviju Total look gdje će prikazati nekoliko aktualnih modnih prijedloga za fitness kao i dnevnu i večernju odjeću. Udruga Kamensko na reviji će prikazati svoju kolekciju pod nazivom „Od pletenja do šivanja“ namijenjenu svim uzrastima, figurama i prigodama.

DANI HRVATSKIH KREATIVACA NA DANIMA LJEPOTE I FITNESSA - POP UP STORE – na jednom mjestu pronađite unikatne i lijepe predmete koji čine razliku: odjeću, ogrlice, naušnice, narukvice, torbice, broševe, prstenje, remenje, ukrase za dom, slike, namještaj, lampe, accessorize za kućne ljubimce…
 
ZELENOJ ZONI, posebno uređenom "zelenom ambijentu" može se pronaći izbor proizvoda napravljenih isključivo od prirodnih sastojaka koje su proizveli mali domaći proizvođači, a u SKIN CENTRU kupiti preporučene medicinske kozmetičke preparate.
 
GRADSKA LJEKARNA ZAGREB predstavlja ljekarničke specijalitete: pripravke za njegu lica (kreme, serumi, maske, kreme oko očiju, tonici s biljnim hidrolatima), pripravke za njegu tijela (kreme, mlijeka, maslaci, emulzije, ulja, prirodni dezodoransi, ulja i maslaci za sunčanje s prirodnim zaštitnim faktorom, gelovi za tuširanje i šamponi za kosu), kreme za ruke i brojne druge pripravke…

RADIONICE SA EVGENOM GECEM - vizažist, kozmetički savjetnik i prodajni trener

Držat će radionice na temu: Kako povećati prihode salona, Kako pridobiti sposobne zaposlenike za rad u salonima

Kao vizažist svoje bogato znanje stekao je u Milanu, Monzi, Beču, Malmou, Parizu i Caness-u. Do sada je svoje znanje i savjete prenio na više od 10.000 slušatelja iz svih dijelova Svijeta.

Prezentacija BRIJANJE&BRADE zasigurno će privući mnoge muškarce (i njihove brade), a glavni i odgovorni barber je Stanislav Mučić iz Frizerlanda, Križevci.

DANI FITNESSA

Partner sajma je Fitnes učilište iz Zagreba.

2. KONGRES FITNES UČILIŠTA - Fitness & Sport

Očekujemo približno 300 sudionika iz Hrvatske i regije: fitnes treneri, instruktori Pilatesa, instruktori grupnih programa vježbanja, osobni i kondicijski treneri, sportski treneri, djelatnici sportskih saveza, klubovi, itd.
Teme kongresa usmjerene su na stručno usavršavanje profesionalaca u fitnes industriji i sportu, a podijeljene su u tri dana održavanja:

1. dan - PREDAVANJA O PREHRANI

2. dan - FITNES RADIONICE

3. dan - SPORTSKA PREDAVANJA I PANELI

Predavanja o prehrani usmjerene su na optimizaciju unosa pojedinih segmenata prehrane ili suplemenata u svrhu zdravijeg života ili pak ostvarenja sportskih rezultata.

Fitnes radionice, ukupno njih deset, stručno će voditi fitnes profesionalci iz Hrvatske i regije; Goran Sajko, Asja Petersen, Marino Bašić, Marko Črljenec, Marija Andrijašević i drugi.

Treći dan kongresa obilježit će vodeći domaći stručnjaci, treneri i psiholozi poput Igora Čerenšeka, Slavka Goluže, Ivice Tucka, Krešimira Šoša, Ratka Rudića, Nikole Bralića, Pere Kuterovca, zatim osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Brazilu poput braće Sinković, Damira Martina, Filipa Hrgovića i drugih, a govorit će na temu „Koliki je utjecaj kondicijskog trenera na vrhunski rezultat?“, “Da li je mentalni trening sportaša preduvjet za osvajanje medalje?“, itd.

Program i predavanja organizira Fitnes učilište iz Zagreba u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.

Cilj je promovirati tjelovježbu kao glavni preduvjet za zdravlje, a samim tim i ljepotu.

Ideja kongresa je podizanje kvalitete i stalno usavršavanje u kreiranju stručnosti fitnes profesionalaca, ali i sportskih trenera, izravno zaslužnih za vrhunske rezultate naših sportaša. 

STREET DANCE by MEGABLAST

OTVORENI KUP HRVATSKE U PLESU 2017

Program ULTIMATE DANCE EXPLOSION nastavak je prošlogodišnje suradnje Zagrebačkog velesajma i Plesnog kluba Megablast.

Osim Otvorenog kupa Hrvatske u plesu Ultimate Dance Explosion nudi cijeli vatromet i eksploziju sadržaja vezanih uz ples; plesne radionice, video igrice vezanih uz ples, široka ponuda opreme za ples, foto i video studio, gadgeta i suvenira sa eventa.

Otvoreni kup Hrvatske u plesu jedinstven je po tome što je prvo natjecanje u Hrvatskoj koje će održati se na 2 plesna podija.

Nastupit će oko 1000 natjecatelja iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a natjecanje će se održati u pet dobnih skupina: mini kids (do 7 godina), djeca (do 11 godina), juniori (od 12 do 15 godina), seniori (od 16 godina) i seniori 2 (od 32 godine). Posjetitelji će moći uživati u širokom spektru plesnih disciplina: break dance/b-boying, hip-hop, electric boogie/popping, disco dance, street show, step, show dance, jazz dance, modern/suvremeni ples, salsa, salsa shine, disco fox i bachata.

Organizator je Plesni klub Megablast, a suorganizator Hrvatski show dance savez.    

SVEČANO OTVORENJE

DANE LJEPOTE otvorit će gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, u petak, 10. ožujka 2017. u 11.00 sati u paviljonu 9.

CIJENE ULAZNICA

Ulaznica za jednokratni posjet  
30,00 kuna
Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika   
20,00 kuna
Ulaznica za stalni posjet      
 60,00 kuna

RADNO VRIJEME:

10.00 do 19.00 sati

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte. 

HERTZ rent a Car, popust na cijene najma automobila: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta.
 
PRESS AKREDITACIJE

Možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma.
 
PRESS CENTAR

Na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova od 10,00 do 19,00 sati. Telefon: 01/6503-524, mail: zv.press@zgh.hr