Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI POSLOVNI SAJMOVI BIAM i ZAVARIVANJE

U četiri dana trajanja, danas su uspješno završeni bienalni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE.

Suorganizator sajmova je Grad Zagreb.

Predstavilo se 280 izlagača iz 26 zemalja na 12.000 m2.

U odnosu na održane sajmove 2014. godine, sajmovi su zabilježili rast od 50% u izlagačkom dijelu i posjetiteljima.Ovogodišnji termin obogaćen je novom temom podugovaranja koja udovoljava novonastalim trendovima stručne specijalizacije za određenu djelatnost.

Na sajmu su bili prisutni proizvođači, distributeri, pružatelji usluga, novi alatni strojevi, alati, oprema za zavarivanje i tehnologija antikorozivne zaštite kao i predstavljena tehnološka rješenja te sofisticirane IT aplikacije.

Sajmovi su polučili uspjeh i u segmentu poslovne posjete. Tome svjedoče i naši izlagači.

Vjeran Dobravc, voditelj hrvatske podružnice tvrtke Trumph

"Ova godina je bila najbolja unazad osam godina koliko smo ovdje prisutni, i to je za nas pozitivan korak unaprijed. Bilo je i ozbiljnih interesenata za naše proizvode ali nas puno posjećuju i naši stalni klijenti.

Kakve ozbiljne proizvode imaju na svom izložbenom prostoru, a na kojem piše prodano, je stroj Laserska rezačica za rezanje metala, a cijena -  650.000 Eura.

Tomislav Hercigonja, Direktor tvrtke Topomatika iz Zagreba

"Tvrtka se bavi optičkim 3D mjernim metodama i općenito 3D tehnologijama. S nama na štandu nastupaju i ostali članovi klastera 3D Grupa koja objedinjuje sve te 3D tehnologije. Sajam smatramo odličnim mjestom gdje možemo prikazati kompletnu ponudu odnosno rješenja koju možemo ponuditi industriji, i ne samo industriji; od uređaja, instalacije uređaja i kompleta usluga koje nudimo klijentima. Sajam je daleko interesantniji nego prijašnjih godina, a ovdje smo već deset godina i osjeti se da je sve skupa živnulo i probudilo.

Janja Zver, Daihen Varstroj, Slovenija:

"Već smo šestu godinu na sajmu. Posjetom smo zadovoljni i vjerujemo da će biti rezultata. Inače, za svaki sajam se intenzivno pripremamo, a poslovne kontakte njegujemo i iznimno držimo do njih. Dokaz je i jučerašnji Distribution meeting. Posjeta koja dolazi na sajam je naša ciljana publika i svakako ćemo doći i za dvije godine.

Od stručnih događanja, održan je već tradicionalni KORMAT, 22. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala.Cilj Savjetovanja bio je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete. Stručnjaci s područja kroz ovo savjetovanje unaprjeđuju svoje znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.

Važan seminar za struku Koordinatori zavarivanja održan je u organizaciji Hrvatskog društva za tehniku zavarivanja u suradnji sa FSB-zavarene konstrukcije i Zagrebačkim velesajmom gdje su eminentni stručnjaci držali predavanja.

Koordinacija zavarivanja u proizvodnim pogonima i gradilištima vrlo je zahtjevan posao te stručnjaci koji istu provode osim zakonskih i tehničkih propisa moraju poznavati i najnovija dostignuća iz struke.

Održane su i svakodnevne prezentacije izlagača u dvorani u paviljonu 9.U terminu sajmova održava se i sajam OBRTNIŠTVA, koji se održava do nedjelje, 23. 04. u paviljonima 7 i 7a.

Organizator sajma je Obrtnička komora Zagreb, a suorganizator Grad Zagreb i Zagrebački velesajam.

Sajam je danas službeno otvorio gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba koji je nakon otvorenja, sa suradnicima, obišao izložbene prostore.

Ulaz na sve sajmove je besplatan.