O sajmu

Na Zagrebačkom velesajmu od 14. do 18. veljače 2024. održavaju se 6. DANI LOVA I RIBOLOVA - međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.

DANI LOVA I RIBOLOVA održavaju se u suradnji sa stalnim partnerima, Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom, s kojima se priprema bogat izložbeni program te niz kvalitetnih stručnih skupova kojima se želi naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode - trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa. U pripremi je i seminar koji će održati Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne industrije.

Ovaj sajam je nezaobilazno mjesto godišnjeg susreta mnogobrojnih lovaca, ribiča, proizvođača, trgovaca i udruženja u ovom dijelu Europe.

Na sajmu će nastupiti proizvođači i zastupnici renomiranih svjetskih brendova lovačkog oružja, odjeće i obuće, optike, opreme za ribolov te pribora za lov i ribolov. Za proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti.

Za sve posjetitelje na Danima lova i ribolova organiziran je bogat i nadasve zanimljiv prateći program.

Hrvatski lovački savez priprema lovački gastro show (kuhanje lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša), a Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizira Dioramu, izložbu divljih prepariranih životinja.

Održat će se i Izložba zmija, Revija lovačkih pasa te nastup lovačkih rogista i zborova.

Na prostoru Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani mogu se okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom.

DANE LOVA I RIBOLOVA i SAJAM NAUTIKE 2023. godine posjetilo je više od 25,000 posjetitelja.