WORLDSKILLS CROATIA 2024

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine od 13. do 15. svibnja, po peti put, organizira na Zagrebačkom velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2024., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola će se natjecati u 42 strukovne discipline - od tradicionalnih struka, kao što su zidarstvo, stolarstvo, frizerstvo, slastičarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, mehatronike, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Tijekom tri dana natjecanja očekuje se oko 10.000 posjetitelja iz RH i inozemstva te između ostalih i učenika iz više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

WorldSkills Croatia 2024. pruža platformu za razmjenu ideja, razvoj suradnje i oblikovanje budućnosti strukovnog obrazovanja i zapošljavanja te daje priliku svim sudionicima, bez obzira na ulogu, da razmjene iskustva i stvore nove kontakte. Ovdje se rađaju nova partnerstva, potiču inovacije i osigurava bolja budućnost za sve sudionike.

Za strukovne škole, WorldSkills Croatia predstavlja priliku za isticanje njihove izvrsnosti i promociju strukovnog obrazovanja kao ključnog koraka prema uspješnoj karijeri. Sudjelovanjem u natjecanju, učenici imaju priliku demonstrirati svoje talente i vještine te se povezati s potencijalnim budućim poslodavcima.

U dinamičnom okruženju WorldSkills Croatia 2024. posjetitelji imaju priliku ne samo svjedočiti vrhunskim vještinama i kreativnosti mladih stručnjaka, već iz prve ruke iskusiti vještine i tehnike ključne za različite struke. Kroz interaktivne aktivnosti, učenici osnovnih škola imaju priliku iskusiti vještine u različitim područjima i dobiti korisne informacije o strukovnim programima te razviti nove interese. Uz radionice profesionalne orijentacije, ovakvo iskustvo omogućuje im da otkriju i istraže neke nove, dosad nepoznate staze. Očekujte inspirativne demonstracije, edukativne radionice i mnoge druge aktivnosti koje će vam otvoriti vrata u svijet strukovnog obrazovanja.

Tvrtke također imaju priliku sudjelovati kao partneri i podržati razvoj budućih stručnjaka u svojim područjima. Kroz sudjelovanje u natjecanju, tvrtke imaju priliku pronaći potencijalne buduće zaposlenike, promovirati svoje brendove i usluge te uspostaviti korisne kontakte sa strukovnim školama.

Ne propustite priliku biti dio najvećeg strukovnog događaja u Hrvatskoj! Pratite nas i budite u tijeku s najnovijim informacijama o prijavama, programu i partnerima. S WorldSkills Croatia, pružamo priliku za rast, inspiraciju i budućnost strukovnog obrazovanja.

Inspirativna predavanja i paneli u WorldSkills Croatia Areni okupit će stručnjake iz različitih područja obrazovanja i industrija kako bi podijelili svoje iskustvo i savjete s posjetiteljima te raspravili ključne teme o važnosti strukovnog obrazovanja, inovacija, tehnologije i razvoja vještina potrebnih za uspjeh u 21. stoljeću.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. Agencija u tu svrhu koristi i sredstva 13.5 milijuna eura vrijednog ESF+ projekta "Podrška izvrsnosti, inovativnosti i vidljivosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja" čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. U suvremenom životu sve više uviđamo važnost strukovnih vještina te koliko nam razni stručnjaci olakšavaju i pojednostavljuju svakodnevni život.

WorldSkills Croatia natjecanje postalo je nezaobilazan događaj i važna karika u popularizaciji strukovnih vještina te vjerujemo da će i ubuduće doprinositi hrvatskom obrazovnom sustavu, gospodarstvu, a u širem kontekstu i kvaliteti života u Hrvatskoj.