O sajmu

AMBIENTA, međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se kao zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma od 10. do 14. listopada 2018. na Zagrebačkom velesajmu.

Konceptualno redizajnirana Ambienta najvažniji je poslovni događaj drvne industrije i dizajnersko IT mjesto za posjetiti.

Zahvaljujući financijskoj i medijskoj potpori Grada Zagreba, Ambienta i ove godine ostvaruje kvalitativan rast. Izlagači su prepoznali kvalitetu pa Ambienta ima rast u tom segmentu za 1/3.

Kroz sedam paviljona Zagrebačkog velesajam Ambienta će ispričati svoju priču kroz nekoliko tematskih cjelina:

  • AmbiDOM  - namještaj, kuhinje, kupaonice, parketi, vrata, prozori, kamini i dekoracije za dom
  • AmbiPRO - materijali, oprema i strojevi
  • DESIGN ZONA - noviteti u industriji namještaja te novi trendove uređenja interijera
 

Pored izlagačkog sadržaja tematsku sastavnicu čine svakodnevne inspirativne prezentacije, demonstracije proizvoda i usluga, savjetovanja i okrugli stolovi s iskusnim stručnjacima o trendovima na području drvne industrije i dizajna.

DESIGN ZONA

Posebno naglašena i prostorno izdvojena DESIGN ZONE sadržajno težište stavlja na produkt dizajn – inovativnost,  funkcionalnost, estetiku i tehnologiju. Izuzetni primjerci dizajnerskih proizvoda koji se mogu vidjeti posljednje dvije godine na Ambienti, a u skladu sa svjetskim trendovima, izvrsno su primljeni i kod izlagača i kod posjetitelja.

Dodana vrijednost ove tematske cjeline je AMBIENTA BOX, promotivna platforma namijenjena prezentaciji kreativnih proizvoda već tržišno etabliranih, ali i mladih dizajnera namještaja, rasvjete te opreme za uređenje poslovnih, osobnih i javnih prostora.   
 
U pratećem dijelu Salona izdvajamo tematske izložbe: MIKS - međunarodna izložba keramike i stakla, Šumarski fakultet, Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Izložba i humanitarna prodaja radova učenika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita te Izložbu radova učenika drvodjeljskih škola „Mala besplatna knjižnica“.
 
CARBON NEUTRALITY CERTIFIKATA

AMBIENTA 2014. dobila je Carbon neutrality certifikat za kompenzaciju predviđene emisije stakleničkih plinova, čime je taj međunarodni sajam postao dio kruga modernih svjetskih sajamskih priredbi koje vode računa o svom okolišu.Najveći dio emisija stakleničkih plinova neutraliziran je projektom zaštite amazonske prašume u Boliviji, a ostatak je vezan uz programe odlagališta otpada u Brazilu i SAD.

Sponzori neutralizacije emisija su Hrvatski drvni klaster i Geonatura grupa.
CARBON NEUTRALITY CERTIFICATE