O sajmu

Jubilarna 50. Ambienta, sajam posvećen namještaju i unutarnjem uređenju, ove će jeseni inspirirati mnoštvom inovativnih rješenja za uređenje i opremanje interijera i eksterijera te predstaviti potencijal domaće industrije, uz prezentaciju inozemnih brandova.

Koncepcijski osvježena Ambienta rezultat je poslovne suradnje Zagrebačkog velesajma, Zagreb Design Week-a i sajma ArhiBau i kao takva bit će centralno mjesto jesenskih događanja u gradu Zagrebu.

Sinergijski efekt zajedničkog nastupa omogućit će posjetiteljima da na jednom mjestu kroz 6 dana saznaju sve novosti iz područja arhitekture, dizajna, graditeljstva, opremanja interijera i umjetnosti i to uz jednu jedinstvenu ulaznicu.

Središnja lokacija, prvi će puta biti Zagrebački velesajam. Na do sada najvećoj površini u čak 8 paviljona na više od 18.000 m2 izložbene površine, svoje novitete prezentirat će najznačajniji dionici iz svijeta namještaja i drvne industrije, od dizajnera do proizvođača.

Tematski slijed sajma sadržajno se nadovezuje uz Hotel&Gastroteh, sajam opremanja, poslovanja i investicija u turističkoj industriji i ugostiteljstvu, koji će predstaviti novitete HoReCa programa.

Festival dizajna Zagreb Design Week dolazi u jubilarnom izdanju. Već deset godina, najveće događanje za dizajn u Hrvatskoj, predstavlja sva područja dizajna, od produkt dizajna i vizualnih komunikacija preko modnog dizajna, pa sve do dizajna hrane. Istovremeno, diljem grada, deseci partner lokacija predstavit će dizajn vlastitim programom.

ArhiBau.hr je jedan od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regiji na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rješenja u arhitekturi i graditeljstvu, zajedno sa pratećom konferencijom u organizaciji Društva arhitekata Zagreba. Na sajmu će se predstaviti najnoviji materijali i tehnologije za suvremeno i održivo građenje, održavanje i obnovu zgrada te prostora oko nas.

Sajam umjetnina Art Zagreb mjesto je gdje možete kupiti najbolja djela likovne umjetnosti. Pokrenut je 2018. godine i ubrzo se etablirao kao središnje događanje hrvatskog tržišta umjetnina, a predstavit će najkvalitetnije galerije i umjetnike na hrvatskom tržištu.

Inspirativna i nadahnuta ekipa Ambiente, Zagreb Design Week-a i ArhiBau-a pripremaju cjelovit edukativni prateći program, predavanja te mnoštvo izložbi, no po prvi put i zabavno-kulturni program na otvorenom do dugo u noć.