O sajmu

AMBIENTA, međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se kao zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma od 10. do 14. listopada 2018. na Zagrebačkom velesajmu.

Konceptualno redizajnirana Ambienta najvažniji je poslovni događaj drvne industrije i dizajnersko IT mjesto za posjetiti.

Zahvaljujući financijskoj i medijskoj potpori Grada Zagreba, Ambienta i ove godine ostvaruje kvalitativan rast. Izlagači su prepoznali kvalitetu pa Ambienta ima rast u tom segmentu za 1/3.

Kroz sedam paviljona Zagrebačkog velesajam Ambienta će ispričati svoju priču kroz nekoliko tematskih cjelina:

  • AmbiDOM  - namještaj, kuhinje, kupaonice, parketi, vrata, prozori, kamini i dekoracije za dom
  • AmbiPRO - materijali, oprema i strojevi
  • DESIGN ZONA - noviteti u industriji namještaja te novi trendove uređenja interijera

Pored izlagačkog sadržaja tematsku sastavnicu čine svakodnevne inspirativne prezentacije, demonstracije proizvoda i usluga, savjetovanja i okrugli stolovi s iskusnim stručnjacima o trendovima na području drvne industrije i dizajna.

DESIGN ZONA

Posebno naglašena i prostorno izdvojena DESIGN ZONE sadržajno težište stavlja na produkt dizajn - inovativnost,  funkcionalnost, estetiku i tehnologiju.

Izuzetni primjerci dizajnerskih proizvoda koji se mogu vidjeti posljednje dvije godine na Ambienti, a u skladu sa svjetskim trendovima, izvrsno su primljeni i kod izlagača i kod posjetitelja.

Dodana vrijednost ove tematske cjeline je AMBIENTA BOX, promotivna platforma namijenjena prezentaciji kreativnih proizvoda već tržišno etabliranih, ali i mladih dizajnera namještaja, rasvjete te opreme za uređenje poslovnih, osobnih i javnih prostora.

Realizacija na partnerskoj razini u izlagačkom, programskom i promotivnom segmentu obuhvaća intenzivnu suradnju s pokroviteljima sajma Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te ostalim partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Šumarskim fakultetom i Hrvatskim šumama.
 
Za vrijeme Ambiente dodijelit će se posebna priznanja i nagrade izlagačima: nagrada novinara za najbolji proizvod na Design zoni, DIZAJN PLUS - nagrada za dizajn te MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda.
 
U pratećem dijelu Salona izdvajamo tematske izložbe:

  • MIKS - međunarodna izložba keramike i stakla,
  • Šumarski fakultet,
  • Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna,
  • Izložba i humanitarna prodaja radova učenika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita te
  • Izložbu radova učenika drvodjeljskih škola "Mala besplatna knjižnica".

NA POKLON - LUKSUZNA KUHINJA PRIMA od 100.000 KUNA

Na ovogodišnjem salonu PRIMA GRUPA premijerno predstavlja kolekciju namještaja za 2019. godinu.

Na gotovo 1000 m2 bit će izložene nove kolekcije kuhinja po mjeri, noviteti iz blagovaonskog programa i namještaja za dnevne sobe, novi modeli spavaćih i dječjih soba, predsoblja i kupaonskog namještaja te najnovija kolekcija madraca.
 
PRIMA namještaj je i generalni sponzor glavne nagrade za posjetitelje: luksuzna kuhinja po mjeri Prima u vrijednosti od čak 100.000,00 kn.

CARBON NEUTRALITY CERTIFIKATA

AMBIENTA 2014. dobila je Carbon neutrality certifikat za kompenzaciju predviđene emisije stakleničkih plinova, čime je taj međunarodni sajam postao dio kruga modernih svjetskih sajamskih priredbi koje vode računa o svom okolišu.Najveći dio emisija stakleničkih plinova neutraliziran je projektom zaštite amazonske prašume u Boliviji, a ostatak je vezan uz programe odlagališta otpada u Brazilu i SAD.

Sponzori neutralizacije emisija su Hrvatski drvni klaster i Geonatura grupa.

CARBON NEUTRALITY CERTIFICATE