O sajmu

42. izdanje sajma Interliber je za nama. Na sajmu je izlagalo više od 380 izlagača u 3 paviljona i Kongresnom centru što Interliber 2019. čini najvećim u njegovoj povijesti.

Najbolji hrvatski nakladnici i knjižari te velik broj inozemnih izlagača promovirali su svoje nove naslove i izdanja, književnike i druge autore te čitav niz kulturnih projekata. Izložbu i prodaju knjiga, različitih tiskovina i učila pratilo je gotovo 200 različitih događanja na nekoliko lokacija Zagrebačkog velesajma, od predstavljanja knjiga, druženja s brojnim gostima, dodjela književnih nagrada, aukcije, kvizova, radionica, čitaonica, slušaonica audio knjiga, nagradnih igara do stručnih rasprava o aktualnim nakladničkim temama. I ove godine posebne izložbe i programe priredile su Ruska Federacija i NR Kina.

Najveći interes javnosti privukla su poznata imena književne i društvene scene: Ivan Aralica, Mirjan Damaška, Ivo Goldstein, Vjekoslava Huljić, Ivana Kalogjera, Damir Karakaš, Maša Kolanović, mons. Franjo Komarica, Marijan Krajinović, Julijana Matanović, Jelena Miholjević, Martina Mlinarević Sopta, Luka Modrić, Jurica Pavičić, Pavao Pavličić, Sanja Pilić, Sanja Polak, Nino Raspudić, Igor Rudan, Bruno Šimleša, Miroslav Škoro, Goran Tribuson i mnogi drugi te poznata svjetska književnica Sharon Bolton i Frédéric Martel.

Zaseban segment ovogodišnjeg Interlibera bilo je Znanje i učenje, edukativni sadržaj koji je okupio brojne domaće i inozemne obrazovane ustanove na Sajmu hrvatskog obrazovanja i Sajmu svjetskog obrazovanja te ugledne profesore i znanstvenike kao i najbolje hrvatske školarce koji su na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" javno i otvoreno govorili o stanju i mogućnostima našeg obrazovanja.

Uz Interliber održavali su se i sajmovi Reboot Infogamer te Inova pa je Zagrebački velesajam posjetilo više od 150 000 posjetitelja, a tijekom sajma održana je svečana Akademija povodom proslave 110 godina postojanja i djelovanja Zagrebačkog velesajma.