O sajmu

Poštovani izlagači,

SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA, središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja te povratka prirodi i zdravim stilovima života na radost izlagača i posjetitelja ponovo se održava na Zagrebačkom velesajmu u terminu od 05..do 8.12. 2024. godine.

Cilj organizacije je postaviti najviše standarde i učiniti da ova manifestacija bude najznačajniji događaj te vrste u Republici Hrvatskoj i šire.

Predstavit će se domaći i strani proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata, različitih proizvoda od industrijske konoplje, a sve s drugačijim, zdravijim pristupom životu te kroz zanimljive novitete iz svojih vrtova i kuhinja gdje prakticiraju nekonvencionalne i održive tehnike poboljšanja kvalitete života.
 
Također će i veliki broj praktičara različitih metoda i tehnika komplementarne medicine biti prisutno na sajmu na svojim izlagačkim prostorima gdje će biti velikom broju posjetitelja omogućeno da po promotivnim cijenama ili čak i besplatno isprobaju nešto od ponuđenog.

Svojom prepoznatljivošću Sajmovi hrane i zdravog življenja svrstani su u sam vrh ponude ovakvih tematskih događanja, a iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka.

Za cijeli sajam predviđeno je kao i svih ovih godina veliki broj predavanja, radionica, seminara i događanja, no odabrana znanstveno stručna predavanja koja tematski pokrivaju iskustva, istraživanja i dokaze u nekonvencionalnoj medicini.

Svi paviljoni su grijani i imaju teretne ulaze za dopremu izlagačkih eksponata.

Paviljone okružuju uređene zelene površine i asfaltirane prometnice koje omogućuju izravan pristup vozilima do teretnih ulaza. Za izlagače u paviljonskom prostoru omogućeno postavljanje eksponata i na otvorenom prostoru, uz uvažavanje klimatskih uvjeta u prosincu.

Jednako tako, na otvorenom prostoru i na dijelu paviljonskih pročelja, kao i ispred glavnog južnog ulaza omogućeno je postavljanje oglasa izlagača u obliku panoa, roll-upova, samostojećih oglasa, zastava i drugih oblika oglašavanja u pripremi i tijekom održavanja sajma.

Za organiziranje kongresnih aktivnosti na raspolaganju je Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma s kapacitetom do 1.200 sjedećih mjesta, dvorana Cres do 90 sjedećih mjesta te dvorana Brijuni sa 180 sjedećih mjesta, a sukladno potrebama u mogućnosti smo u paviljonskom prostoru izgraditi pozornice za prezentacije izlagače i druge oblike stručnih događanja.

Sukladno preliminarnoj obradi tržišta, procjenjujemo posjet 25.000 - 35.000 posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te ostalih zemalja okruženju. Budući je sajam promotivno-prodajnog-kongresnog karaktera, navedenom procjenom obuhvaćeni su poslovni posjetitelji i šira javnost.

S portfoliom od 20 vlastitih sajamskih projekata i više od 100 događanja kroz godinu te statusom jednog od osnivača Svjetske unije organizatora sajmova - UFI, Zagrebački velesajam već je više od stoljeća dio međunarodnog identiteta Grada Zagreba, a kao vodeći sajamsko-kongresni integrator i jedan od akceleratora nacionalnog gospodarstva predstavlja komunikacijsku platformu za promidžbu razvoja svih gospodarskih grana Republike Hrvatske

U vrijeme sajma održat će se i međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAGRO 2023., što će sigurno povećati broj posjetitelja i dodatno pojačati interes za sajam.

U tom kontekstu te slijedom navedenih organizacijskih karakteristika Sajmova hrane i zdravog življenja 2023., pozivamo Vas na iskazivanje interesa za sudjelovanje u izlagačkom segmentu sajma.

S veseljem vas očekujemo!