O sajmu

Poštovani,

u godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA slave svoj 10. rođendan i kvalitetu tradicije podižu na novu razinu.

Središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži komplementarnim pristupima, ove se godine održava u zajedničkom terminu s novim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije, od 5. - 8. prosinca 2019.

Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka, a od prošle su nadopunjeni segmentom hrane te svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Cilj je promocija kvalitete hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

  • HRANA u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini...
  • ORGANICA & Kronoplja: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, dodaci prehrani, ekološko sjemenje, proizvodi od industrijske konoplje...
  • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika, pčelarska oprema...
  • MYSTIC: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, radiestezija i štetna zračenja...

Prošle godine na Sajmovima zdravog življenja sudjelovalo je 250 domaćih i inozemnih izlagača uz održanih 180 sati programa na 7 lokacija.

PROSTOR

Prostorno, Sajmovi hrane i zdravog življenja i CroAGRO obuhvatit će do 27.000 m2 zatvorenog paviljonskog prostora (na raspolaganju su paviljoni 6, 7, 7A, 8, 8A, 9, 10A, 11A i 11D).

STRUČNO-EDUKATIVNI PROGRAM

Trademark Sajmova hrane i zdravog življenja je raznovrstan i kvalitetan program. Svake se godine priprema s posebnom pažnjom i vrsnim domaćim i inozemnim stručnjacima na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Za organiziranje kongresnih aktivnosti na raspolaganju je Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma s kapacitetom do 1.200 sjedećih mjesta, dvorana Cres do 90 sjedećih mjesta te dvorana Brijuni sa 180 sjedećih mjesta kao i pozornice za prezentacije izlagača i druge oblike stručnih događanja (radionice, seminari, predavanja...) u samom paviljonskom prostoru.

NAJAVA

U petak i subotu (6. i 7.12.) održat će se u dvorani paviljona br. 6 13. HUPED-ov međunarodni kongres "ZNANSTVENI DOKAZI U NEKONVENCIONALNOJ MEDICINI".
Kongres počinje u petak u 17.00 sati predavanjem dr.sc. Semira Osmanagića "Ljekovita energija Bosanskih piramida". U subotu kongres počinje u 11.00 sati liječničkim predavanjem o medicinskim dokazima duhovnih iscjeljenja po metodi Brune Groninga. Predavači su liječnici i iscIjeljene osobe.

Više informacija o svim predavanjima na poveznici: PROGRAM 13. KONGRESA.

CIJENE IZLAGAČKOG PROSTORA

  Prijava do 19.7.2019.
kn
Prijava od 20.7.2019.
kn
Paket A - neuređeni paviljonski prostor 240,00 290,00
Paket B - uređeni paviljonski prostor 410,00 460,00
Paket C - otvoreni prostor 150,00 150,00

POSJET


Sukladno preliminarnoj obradi tržišta, očekujemo posjetitelje iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te ostalih zemalja u okruženju. Budući je sajam promotivno-prodajnog i kongresnog karaktera, očekuju se poslovni posjetitelji i najšira javnost. Jednako tako, za očekivati je i veći broj posjetitelja budući se istovremeno održava međunarodno poznati Advent u Zagrebu. Predviđena je ulaznica za sajam po promotivnoj cijeni od 20,00 kn.