Press

Saznajte više
NATJECANJA UČENIKA NA BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB
Već tradicionalno prvi dan sajma posvećen je učenicima i učeničkim natjecanjima.

Budući frizerski, make up i nail majstori imali su priliku pokazati što su naučili i krije li se među njima i neka buduća kreativna zvijezda svog zanata.

Tako je 62 učenika iz 11 strukovnih škola iz Oroslavlja, Karlovca, Đakova, Đurđevca, Zagreba, Slatine, Vinkovaca, Dugog Sela, Varaždina, Siska, Čakovca sudjelovalo na frizerskom natjecanju gdje su pod budnim okom svojih profesora pokazali što su sve naučili i koje su već frizerske čarolije s kosom u stanju napraviti. Teme natjecanja bile su: ženska dnevna frizura u retro stilu, ženska svečana frizura i muška moderna frizura. Suci na ovom natjecanju bili su Višnja Panenić, Ana Falica, Mario Vidaček.

U organizaciji Top Stila organiziran je "look&learn" seminar za učenike strukovnih škola pod nazivom Učenik za učenika: dođi, vidi, nauči, zavoli svoje zanimanje.

Učilište Profokus i Zagrebački velesajam organizirali su make up i nail natjecanje s temom "Wednesday". Tema ovogodišnjeg natjecanja inspirirana je istoimenom popularnom tv-serijom. Natjecatelji su imali zadatak stvoriti najbolji make-up look mračnih nijansi te svoje kreativne ideje prenijeti na nokte kroz oslikavanje i kombinaciju boja i dizajna. Na zadanu temu nokte su mogli ukrašavati raznim tehnikama - 3D dizajnom, gelom ili akrilom te oslikavati gelovima, trajnim lakovima, običnim lakovima i akrilnim bojama.

Svoju spretnost i kreativnost pokazalo je 9 natjecateljica u make up-u i 9 u nail dizajnu. Titule najboljih odnijeli su: make up Nina Jurković, Magdalena Perić i Petra Žugec, a u nailu Valerija Hudika, Vanessa Požar i Anamaria Mikulin.