O sajmu

Poštovani,

zadovoljstvo je izvijestiti Vas o početku priprema specijaliziranih međunarodnih sajmova alatnih strojeva i alata BIAM te zavarivanja i antikorozivne zaštite ZAVARIVANJE, koji se u terminu 26. - 29. travnja 2022. godine održavaju na Zagrebačkom velesajmu.

Tematski sadržaj ovih sajmova u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuju tehnološka dostignuća te novitete i inovacije u području računalno upravljanih alatnih strojeva, robotike i inovativnih informatičkih rješenja, inženjeringa, alata i dijelova, materijala za strojnu obradu, procesne opreme u području zavarivanja te proizvode, sredstva i načine primjene optimalne antikorozivne zaštite.

Ocjenjujući sudjelovanje na dosadašnjim sajmovima BIAM i ZAVARIVANJE, kvalitetnom poslovnom i marketinškom aktivnošću s realnim i izravnim utjecajem na povećanje tržišne efikasnosti, zadovoljstvo je pozvati Vas na uključenje u izlagački segment ovog sajamskog projekta. U tom kontekstu, s osobitom pažnjom ćemo razmotriti sve prijedloge i potrebe u cilju uspješne prezentacije Vaših proizvoda i usluga.

Pored osiguranja potrebnih prostornih i infrastrukturnih uvjeta, cijene izložbenog prostora zadržali smo na razini 2018. godine, uz odobravanje količinskog popusta do 12% za veće izlagačke površine:

  • (0001) Paviljonski izložbeni prostor - neuređeni 329 kn/m2
  • (0130) Standardno uređeni izložbeni prostor 620 kn/m2
  • (0011) Otvoreni izložbeni prostor 200 kn/m2,

Uz predstavljanje tehnoloških noviteta i inovacija, izlagački status omogućuje stručne i komercijalne prezentacije, organiziranje poslovnih sastanaka i susreta, sudjelovanje u kongresnim aktivnostima sajma te niz prostornih, programskih i promotivnih pogodnosti u okruženju velikog broja poslovnih posjetitelja i medija.

Izdvajamo tradicionalni stručni program KORMAT, 25. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala. Savjetovanje će se održati online 26. i 27. travnja 2022. Više informacija potražite na poveznici.

Cilj Savjetovanja je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete. Sudionici na savjetovanju unaprijedit će znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.

Hrvatsko društvo za tehniku zavarivanja u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje - Katedra za zavarene konstrukcije 27. travnja u paviljonu 9 organizira seminar Koordinatori zavarivanja. Koordinacija zavarivanja je zahtjevan posao te stručnjaci koju istu provode moraju poznavati najnovija dostignuća iz struke. Zbog toga su ova redovna godišnja okupljanja važna kako bi se stručnjaci iz struke upoznali s najnovijim normama i dostignućima iz područja zavarivanja te razmijenili iskustva s kolegama.