O sajmu

Zagrebački velesajam je ove godine od 9. do 12. travnja domaćin jedinih industrijskih sajmova u zemlji.

Ovogodišnje izdanje  najveće je u posljednjih deset godina, i po broju izlagača i izložbenoj površini.

BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE - 30. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite, prati snažna institucionalna, stručna i programska potpora.Prezentacije novih tehnologija i sustava s područja alatnih strojeva, alata, strojeva za obradu, zavarivanja, automatizacije proizvodnje, antikorozivne zaštite, strojeva za obradu plastike i drva, svakodnevna predavanja u paviljonima i dvije stručne konferencije, ove su godine upotpunjeni i sa - Industrijskim inkubatorom.

Industrijski inkubator kreiran je s namjerom da na jednom mjestu okupi promociju inovacija, a posebice strukovnih zanimanja, prenošenje znanja, susrete stručnjaka i zainteresiranih polaznika, srednjih strukovnih škola i fakulteta, s ciljem promocije ove vrste zanimanja.

Na izlagačkom prostoru predstavit će se brojni eminentni izlagači iz zemlje i inozemstva. Trideseti po redu Sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite nije samo dokaz kontinuiteta već i stvaranja važnog gospodarskog okvira i razvoja ove specijalizirane grane.

Zagrebački velesajam je tako uz Zavarivanje i 27. po redu Biam, međunarodni sajam alatnih strojeva i alata, postao regionalno središte okupljanja gospodarstvenika i profesionalaca iz ovih sektora.

Danas, u vrijeme globalizacije, upravo je održavanje specijaliziranih sajmova neophodno za spajanje subjekata čiji će specijalizirani projekti rezultirati izvrsnošću u određenoj djelatnosti.

Dosad je već rezervirano više od 11.000 četvornih metara izložbene površine, prijavilo se 240 izlagača iz 26 zemalja a sajmovi će se održavati u četiri paviljona.