O sajmu
Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma se u terminu od 9. do 12. travnja 2024. održavaju sajmovi: BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE - 30. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Ova dva sajma prvenstveno su orijentirana na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti i kao takvi su prigoda za:

  • predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu raznih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite
  • okupljanje struke, izravni kontakt ponude i potražnje, te povezivanje proizvođača, distributera, poduzetnika i investitora industrijskog sektora,
  • edukaciju, transfer tehnologije i stručno usavršavanje.U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana.

Sajam je popraćen interesom poslovne i stručne publike, kako iz Hrvatske, tako i iz zemalja okruženja


Školski dan - promocija strukovnih zanimanja

U sklopu sajmova BIAM i ZAVARIVANJE, Tehnička škola Ruđera Boškovića u sklopu projekta RCK Ruđera Boškovića i Zagrebački velesajam organiziraju Školski dan - promociju strukovnih zanimanja. Kao izlagači predstavit će se srednje škole i partneri u projektu, suradnici, tvrtke i fakulteti.

Cilj Školskog dana je popularizacija strukovnih zanimanja, povezivanje poslodavaca, partnera, polaznika, budućih polaznika i svih zainteresiranih te njihovog spajanja i interakcije.