O sajmu

Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma se u terminu od 26. do 29. travnja 2022. održavaju sajmovi: BIAM - 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE - 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Ova dva sajma prvenstveno su orijentirana na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti i kao takvi su prigoda za:

  • predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu raznih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite
  • okupljanje struke, izravni kontakt ponude i potražnje, te povezivanje proizvođača, distributera, poduzetnika i investitora industrijskog sektora,
  • edukaciju, transfer tehnologije i stručno usavršavanje.

U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana.

Sajam je popraćen interesom poslovne i stručne publike, kako iz Hrvatske, tako i iz zemalja okruženja.

Ulaz na sajam je besplatan.Školski dan - promocija strukovnih zanimanja

U sklopu sajmova BIAM i ZAVARIVANJE, 26. travnja, Tehnička škola Ruđera Boškovića u sklopu projekta RCK Ruđera Boškovića i Zagrebački velesajam organiziraju Školski dan - promociju strukovnih zanimanja. Kao izlagači predstavit će se srednje škole i partneri u projektu, suradnici, tvrtke i fakulteti.

Cilj Školskog dana je popularizacija strukovnih zanimanja, povezivanje poslodavaca, partnera, polaznika, budućih polaznika i svih zainteresiranih te njihovog spajanja i interakcije.


Izdvajamo tradicionalni stručni program KORMAT, 25. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala. Savjetovanje će se održati online 26. i 27. travnja 2022. Više informacija potražite na poveznici.

Cilj Savjetovanja je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete. Sudionici na savjetovanju unaprijedit će znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.

Hrvatsko društvo za tehniku zavarivanja u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje - Katedra za zavarene konstrukcije 27. travnja u paviljonu 9 organizira seminar Koordinatori zavarivanja. Koordinacija zavarivanja je zahtjevan posao te stručnjaci koju istu provode moraju poznavati najnovija dostignuća iz struke. Zbog toga su ova redovna godišnja okupljanja važna kako bi se stručnjaci iz struke upoznali s najnovijim normama i dostignućima iz područja zavarivanja te razmijenili iskustva s kolegama.