O sajmu

Zagrebački velesajam je od  9. do 12. travnja domaćin najvećih industrijskih sajmova u proteklih deset godina. Potvrđuju to i brojke od 11.000 četvornih metara izložbene površine uz 349 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja svijeta. Riječ je o najeminentnijim izlagačima iz sektora alatnih strojeva i najznačajnijim predstavnicima iz djelatnosti zavarivanja.

Sajmovi se održavaju u znaku jubileja - 30. međunarodnog sajma zavarivanja i antikorozivne zaštite ZAVARIVANJE.  Međunarodni sajam alatnih strojeva i alata - BIAM imat će svoje 27. izdanje.Ovogodišnji novitet je Industrijski inkubator  namijenjen:

  • Promociji novih tehnologija primijenjenih u industriji 
  • Promociji zanimanja u industriji
  • Povezivanju dionika u industriji
  • Promociji poslovnih subjekata u industriji
  • Inovacijama
  • Predstavljanju fakulteta i srednjih škola (naglasak na promociji škola)
  • Poslovnim susretima B2B

Sajmove prati bogat stručno popratni program a posebno izdvajamo aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Zagreb, u promociji "Mjera aktivne politike zapošljavanja 2024. s naglaskom na zelena - digitalna radna mjesta i zapošljavanje ranjivih skupina nezaposlenih osoba te programa vaučera za obrazovanje“.

Mjere su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja. Usmjerene su na poticanje zapošljavanja, te stjecanje prvog radnog iskustva kroz pripravništvo, obrazovanje putem vaučera za zaposlene i nezaposlene, usavršavanje zaposlenika i poticanje mobilnosti radne snage.

Na Zagrebačkom velesajmu će se, među ostalim, za vrijeme trajanja sajmova,  održati i 26. Međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu "Kormat 2024", Predavanje: "Jačanje aditivne proizvodnje i privlačenje investicija na EU razini - Projekt optimization of production using 3D printing techniques“ te prezentacija "Brzi razvoj prototipa uz korištenje 3D tehnologije - primjeri dobre prakse“.

Pokrovitelj sajma BIAM je Lorsel Group a ZAVARIVANJA Elektroda Zagreb.

Ulaznice se mogu nabaviti već danas i online.