O sajmu

Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma se u terminu od 21. do 24. travnja 2020. održavaju sajmovi: BIAM - 25. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE - 28. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.


Ova dva sajma prvenstveno su orijentirana na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti i kao takvi su idealna prigoda za:

  • predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu raznih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite
  • okupljanje struke, izravni kontakt ponude i potražnje, te povezivanje proizvođača, distributera, poduzetnika i investitora industrijskog sektora,
  • edukaciju, transfer tehnologije i stručno usavršavanje.U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana.

Zanimanje za sudjelovanje na ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu i za više od 30%.

Trend rasta se i dalje nastavlja, tako da ove godine sajam bilježi porast za više od 35%.


Sajam je popraćen posebnim interesom poslovne i stručne publike, kako iz Hrvatske, tako i iz zemalja okruženja.

Sajmove prati i stručno prateći program u okviru kojeg će se održati Konferencija KORMAT - međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu materijala.