O sajmu

CroAGRO, međunarodnim sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije prošle se godine vratio nakon 15 godina na kalendar sajmova Zagrebačkog velesajma. Održan je u zajedničkom terminu sa Sajmova hrane i zdravog življenja.

U 9 paviljona Zagrebačkog velesajma predstavilo se ukupno 460 izlagača iz 28 zemalja.

Zagrebački velesajam u partnerskoj suradnji sa Gospodarskim listom postavio je najviše standarde te ovu manifestaciju pozicionirao među najznačajnije poljoprivredne događaje u Republici Hrvatskoj.Već prvi dan prodan je jedan od skupljih poljoprivrednih strojeva. Riječ je o kombajnu Claas Lexion 6800 tvrtke Eko-terra d.o.o. vrijednom 400 000 eura.

Održan je Gastro show u kojem se kuhalo po receptima iz Gospodarskog lista,

CROAGRO akademija mladih poljoprivrednika "Lijepo je biti poljoprivrednik" za srednjoškolce, 5. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj - Hrvatsko povrće, 5. SirCro Fest - hrvatski festival tradicijskih sireva kao i brojna predavanja.

Proglašeni su i najbolji poljoprivrednici Hrvatske. Izabrani su u 21 kategoriji na osnovu postignutih rezultata u ovoj i prošloj godini, a po izboru Društva agrarnih novinara Hrvatske.

Predstavljena je i izložba autohtonih hrvatskih pasmina domaćih životinja, a izabran je i hrvatski traktor godine.

Najbolji hrvatski traktor je FENDT 942 VARIO Gen6, najbolji dizajn ima traktor VALTRA T234, a najbolji specijalizirani traktor je Antonio Carraro Tony 10900sr.

U ocjenjivanju stručnog ocjenjivačkog suda sastavljenog od predstavnika Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Agronomskog fakulteta Zagreb, Hrvatske voćarske zajednice i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu za najbolju sortu jabuke proglašena je sorta Fuji, dok su drugo i treće mjesto zauzele sorte Cripps Pink i Topaz.

Nakon završetka sajma primili smo niz pozitivnih reakcija i lijepih dojmova zadovoljnih izlagača i posjetitelja.

Ove godine pripremamo još snažniji i bogatiji izlagački i programski sadržaj sajma pod sloganom Sve najbolje u poljoprivredi.

Ponovo vas očekuju natjecanja, stručna predavanja, izložbe i brojna druga događanja zbog kojih nikako ne smijete propustiti drugo izdanje sajma CROAgro.

Radujemo ponovnom susretu s vama od 3. do 6. prosinca 2020. godine na Zagrebačkom velesajmu.