O sajmu

Poštovani,

u godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA slave svoj 10. rođendan i kvalitetu tradicije podižu na novu razinu.

Središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži komplementarnim pristupima, ove se godine održava u zajedničkom terminu s novim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacijeod 5. - 8. prosinca 2019.

Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka, a od prošle su nadopunjeni segmentom hrane te svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Cilj je promocija kvalitete hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

  • HRANA u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini…
  • ORGANICA & Kronoplja: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, dodaci prehrani, ekološko sjemenje, proizvodi od industrijske konoplje…
  • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika, pčelarska oprema…
  • MYSTIC: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, radiestezija i štetna zračenja ... 

Prošle godine na Sajmovima zdravog življenja sudjelovalo je 250 domaćih i inozemnih izlagača uz održanih 180 sati programa na 7 lokacija.

PROSTOR
 
Prostorno, Sajmovi hrane i zdravog življenja i CroAGRO obuhvatit će do 27.000 m2 zatvorenog paviljonskog prostora (na raspolaganju su paviljoni 6, 7a, 7, 8, 8A, 9, 11A, 11d i 10A).
 
STRUČNO-EDUKATIVNI PROGRAM
 
Trademark Sajmova hrane i zdravog življenja je raznovrstan i kvalitetan program. Svake se godine priprema s posebnom pažnjom i vrsnim domaćim i inozemnim stručnjacima na zadovoljstvo svih posjetitelja.

POSJET
 
Sukladno preliminarnoj obradi tržišta, očekujemo posjetitelje iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te ostalih zemalja u okruženju. Budući je sajam promotivno-prodajnog i kongresnog karaktera, očekuju se poslovni posjetitelji i najšira javnost. Jednako tako, za očekivati je i veći broj posjetitelja budući se istovremeno održava međunarodno poznati Advent u Zagrebu. Predviđena je ulaznica za sajam po promotivnoj cijeni od 20,00 kn.