Press

Saznajte više
4. KONGRES ESTETSKE MEDICINE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Talijansko hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom udrugom estetske medicine i Tutela medici estetici Italia, a uz potporu World council of Preventive Medicine, Regenerative Medicine and Anti-Aging medicine te Zagrebačkog Velesajma danas su u sklopu sajma Beauty&Hair Expo Zagreb organizirali 4. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem.

Kongres je okupio veliki broj domaćih i inozemnih znanstvenika i liječnika: dr. Fabiana Contri, dr. Patrizia Sacchi, dr. Gianluca Russo, dr. Giuseppe Di Toro, dr. Elma Bunar, prof. Emilio Betti, dr. Enrico Massidda, dr. Andrea Servili, dr. Ibrahim El Achkar, dr. Andrzej Ignaciuk, dr. Ivonne Žgaljardić, Monica Lentini.

Uz osvrte na novine iz područja estetske medicine na Kongresu se raspravljalo o dijagnostičkim i terapeutskim pristupima u tretmanu licu s fokusom na tri područja - gornja, srednja i donja trećina lica, tretmanu MD točaka i lokalnog adipoziteta te upotrebi hijaluronidaze i analizi psihološkog aspekta pacijenata estetske medicine. Razgovaralo se o ljepoti i blagostanju fizičkog i mentalnog sustava našeg tijela, korištenju i komplikacijama prilikom korištenja filera i botoxa te bio simulaciji.

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije zdravlje je stanje fizičke, mentalne i društvene dobrobiti. Estetska medicina ima važnu ulogu u postizanju punog zdravlja te može pomoći preventivnim i terapijskim pristupom tijelu da se dobro osjeća i dobro izgleda u bilo kojoj životnoj dobi.