Press

Saznajte više
APIPEDAGOGIJA

Na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Sajmova hrane i zdravog življenja danas je predstavljena knjiga "Apiterapija i apipedagogija za djecu" odgojiteljice i certificirane apiterapeutkinje Nine Ilič.

Priručnik obuhvaća čitav niz aktualnih tema kao što su osnove apiterapije, zadaće kompetencije i etika apiterapeuta, osnovni principi apiterapije za djecu, utjecaj prehrane i pčelinjih proizvoda na imunološki sustav, masaža medom za najmlađe, apiinhalacija, apipedagogija i iskustveno učenje s pčelama te mnoge druge smjernice koje bi svaki roditelj, odgajatelj, apiterapeut i pčelar trebao znati.

Namijenjen je široj publici, svima onima koji žele unaprijediti zdravlje djece prirodnim i zdravim proizvodima, onima koji žele stvoriti čvrstu poveznicu djece i prirode te svima onima koji se u svome radu žele posvetiti stvaranju boljeg i ljepšeg svijeta zahvaljujući razvoju zdravih navika od najranije dječje dobi, stvaranju suživota djece i prirode, razvoju empatije demokracije i ljudskih prava te podizanju ekološke osviještenosti.

Apiterapija najmlađih počinje se prakticirati već od najranijih vrtićkih dana. Djeca se kroz igru i zabavu upoznaju s medonosnim i ljekovitim biljem, prirodom, ekologijom i pčelama. Od malih nogu uče o važnosti konzumacije pčelinjih proizvoda. Kroz razne radionice dobivaju praktična saznanja o primjeni pčelinjih proizvoda u životu. Nije rijetkost da djeca posjećuju pčelinjake u sklopu apiturističkih ruta i uživaju u prirodi i druženju.

Priručnik je također namijenjen svima onima koji žele raditi na osobnom razvoju i edukaciji te stečena znanja prenositi na naše najmlađe, stvarati značajnije i bolje promjene u svojoj lokalnoj zajednici te samim time i u društvu u cjelini.