Press

Saznajte više
BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB - NAJVEĆI REGIONALNI DOGAĐAJ BEAUTY INDUSTRIJE
BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB, vodeći tematski događaj u zemlji i okruženju, od 10. do 12. ožujka 2023. ponovo na Zagrebačkom velesajmu okuplja predvodnike beauty industrije.

Beauty&Hair Expo 2023 namijenjen je jednako profesionalcima, koji u B2B susretima ostvaruju neposredne kontakte s dionicima iz beauty industrije te prezentiraju svoje najnovije proizvode i usluge kao i širokoj publici kojoj pružaju ukupnost bogate ponude na jednom mjestu ove vrlo dinamične i propulzivne industrije.

Sajam će se održati u paviljonima 7 i 7a kao i u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, a nastupit će 145 izlagača na 4200 m2 izložbenog prostora.

Zemlje sudionice (19): Austrija, Belgija, Cipar, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Južna Koreja, Mađarska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina.

BEAUTY NOVITETI, SAJAMSKI POPUSTI I SAVJETI

Sajam je posvećen različitim segmentima industrije ljepote: kozmetika, njega kose, prirodni preparati, oprema salona, njega noktiju.

Izlagači će predstavljati novitete iz područja preparativne i dekorativne kozmetike, najnovije trendove u kozmetičkim tretmanima, nadolazeće trendove u bojanju, šišanju i stiliziranju kose, njezi i dizajnu noktiju, suvremenu kozmetičku i frizersku opremu kao i pribor za salone.

Na sajmu vas očekuju i brojne zanimljive radionice poput one za čišćenje lica (kako i na koji način stvoriti beauty rutinu čišćenja kože ujutro i prije spavanja, zašto je važno održavati higijenu lica te kako odrediti proizvode sukladne vlastitom tipu kože), radionica za izradu kreme s hijaluronom te predstavljanje novih proizvoda renomiranih proizvođača. Također, ukoliko ste vlasnik beauty salona zasigurno će vas interesirati radionica o smanjenju troškova repromaterijala te prezentacija aplikacija pomoću kojih ćete si olakšati poslovanje i poslovne zadatke poput upravljanja rezervacijama, slanja podsjetnika putem e-pošte i pripreme izvještaja.

Novost na hrvatskom tržištu aparaturne kozmetike je - Tesla Med IonStream680 PRO, profesionalni uređaj s inovativnom tehnologijom koja posjeduje dva svjetska patenta. Uređaj je jedinstven i revolucionaran u području estetike te daje brze i dugotrajne rezultate kod više od 10 tretmana lica i tijela, i to bez invazivnosti i kontraindikacija. Ovaj aparat rješava različite kožne probleme (tamne mrlje, ožiljke, oštećenja od sunca).

Očekuju vas novi, inovativni proizvodi poput novih trajnih lakova, voska u granulama, profesionalni i maloprodajni asortiman za njegu ruku i stopala, permanentni make up, vrhunski proizvodi fitoaromaterapeutske kozmetike, kozmetika na bazi pčelinjeg otrova, visokokvalitetni parfemi kao i prezentacija tretmana pomoću radiofrekvencijske tehnologije (za tretiranje bora, akni, podbradka, oblikovanje tijela i terapiju vlasišta i poticanje rasta kose).

Akademija Kallos prezentirat će se sa svojim kompletnim timom edukatora i ambasadora. Očekuju vas prezentacije i live izvedbe tretmana te besplatne radionice za sve koji žele brusiti svoje vještine kao lash&brow artisti. Tijekom tri dana na svom štandu će održati Kallos free workshop gdje će na modelima prezentirati različite tehnike (puder obrve, henna brows, brow lift, ekstenzije trepavica).

HRVATSKI KONGRES ESTETSKE MEDICINE

Talijansko hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom udrugom estetske medicine i Tutela medici estetici Italia, a uz potporu World council of Preventive Medicine, Regenerative Medicine and Anti-Aging medicine te Zagrebačkog Velesajma, 10. ožujka, organizirat će 4. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem.

Kongres će okupiti 12 domaćih i inozemnih znanstvenika i liječnika iz Hrvatske, Italije, Libanona i Poljske: dr. Fabiana Contri, dr. Patrizia Sacchi, dr. Gianluca Russo, dr. Giuseppe Di Toro, dr. Elma Bunar, prof. Emilio Betti, dr. Enrico Massidda, dr. Andrea Servili, dr. Ibrahim El Achkar, dr. Andrzej Ignaciuk, dr. Ivonne Žgaljardić, Monica Lentini.

Posebno nas raduje inauguracija Znanstvenog odbora Italije i Hrvatske, koja je uz potporu Talijansko hrvatske gospodarske komore osnovala Tutela medici estetici Croatia - Znanstveni odbor za zaštitu estetske medicine Italije i Hrvatske.

Uz osvrte na novine iz područja estetske medicine na Kongresu će raspravljati o dijagnostičkim i terapeutskim pristupima u tretmanu licu s fokusom na tri područja - gornja, srednja i donja trećina lica, tretmanu MD točaka i lokalnog adipoziteta te upotrebi hijaluronidaze i analizi psihološkog aspekta pacijenata estetske medicine.

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije zdravlje je stanje fizičke, mentalne i društvene dobrobiti. Estetska medicina ima važnu ulogu u postizanju punog zdravlja te može pomoći preventivnim i terapijskim pristupom tijelu da se dobro osjeća i dobro izgleda u bilo kojoj životnoj dobi.

BEAUTY&BUSINESS KONFERENCIJA

Nedjelja, 12. ožujka rezervirana je za 2. Beauty&Business Konferenciju u organizaciji Udruge Glas poduzetnika, platforme Women in Adria i Zagrebačkog velesajma.

Posao u beauty sektoru nepresušan je izvor prihoda. Potražnja za kozmetičkim proizvodima i uslugama raste upravo sada i bit će u porastu u budućnosti.

Industrija ljepote se aktivno razvija i uvijek je tražena. To je jedno od najbrže rastućih segmenata poduzetništva u uslužnom sektoru, a među glavnim razlozima za to je široka ciljana publika. U ovom području spajate ugodno s korisnim - respektabilan prihod i zadovoljstvo za dušu. Praksa pokazuje da je posao u ovoj branši izvrsna prilika da se ostvarite, a pritom i zaradite pristojan novac. Neke od tema koje će se obrađivati su: Beauty trendovi na društvenim mrežama, Franšize u beauty industriji, Komunikacija s klijentima i poslovnim partnerima te panel Pokazatelji kvalitete u beauty industriji.

BARBER BATTLE SHOW CROATIA 2023

Po prvi put u Hrvatskoj, u subotu, 11. ožujka, najavljujemo veliko međunarodno brijačko natjecanje Hrvatske u barberingu - Barber Battle Croatia 2023. Organizatori su Barber Battle iz Češke koji su natjecanje organizirali s ciljem povezivanja barbering zajednice (natjecanja se održavaju u Češkoj, Hrvatskoj, Baltiku, Bugarskoj i Austriji). Natjecatelji se natječu u četiri različite kategorije: Freestyle haircut, Fast Fade, Ladies Barber i Classic cut.

U žiriju će sjediti renomirani barberi Volodimir Kendra, Jaroslav Vachata i Robert Kellner. Pobjednici će dobiti vrijedne nagrade i pobjednički pehar.

NATJECANJA, MODNE REVIJE

Petak, prvi dan sajma posvećen je frizerskim natjecanjima učenika srednjih strukovnih škola. Frizersko natjecanje učenika održat će se u tri kategorije: ženska dnevna frizura u retro stilu, ženska svečana frizura i muška moderna frizura. Natjecat će se 62 učenika iz 11 strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Učilište Profokus organizira make up i nail natjecanje s temom "Wednesday" koje će se održati u petak, 10. ožujka. Tema ovogodišnjeg natjecanja inspirirana je istoimenom junakinjom iz popularne tv-serije. Natjecatelji imaju zadatak stvoriti najbolji make-up look mračnih nijansi te svoje kreativne ideje prenijeti na nokte kroz oslikavanje i kombinaciju boja i dizajna. Na zadanu temu mogu se ukrašavati raznim tehnikama - 3D dizajnom, gelom ili akrilom te oslikavati gelovima, trajnim lakovima, običnim lakovima i akrilnim bojama.

Top Stil će u petak, na pozornici u paviljonu 7, održati "Look&Learn" seminar za učenike srednjih strukovnih škola pod nazivom Učenik za učenika: dođi, vidi, nauči, zavoli svoje zanimanje.

Tijekom sajma učenici će pružati posjetiteljima besplatne kozmetičke tretmane lica, prirodnu njegu noktiju, šminkanje za dnevni make up i dr.

Modna agencija Crostars i direkcija Kraljica Hrvatske održat će za vrijeme sajma modnu reviju koju će nositi dosadašnje Kraljice Hrvatske i finalistice Kraljice Zagreba i Kraljice Hrvatske. Modnu reviju održat će i Škola za modu i dizajn.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje održat će se u petak, 10. ožujka 2023. u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

RADNO VRIJEME SAJMA

  • Petak, subota: 10.00 do 19.00 sati
  • Nedjelja: 10.00 do 18.00 sati

CIJENA ULAZNICA

  • Jednokratna ulaznica: €4
  • Jednokratna učenici, studenti i umirovljenici: €2
  • Ulaznica za sve dane trajanja sajma: €11

PRESS CENTAR

Nalazi se u Kongresnom centru i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova.

  • Telefon: 01/6503-524
  • Mail: zv.press@zv.hr

PRESS AKREDITACIJE na osnovu prethodno poslanog zahtjeva https://bit.ly/2vwtlLU možete podignuti na Info punktu u Južnom ulazu u radno vrijeme sajma.