4. hrvatski kongres estetske medicine

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije zdravlje je stanje fizičke, mentalne i društvene dobrobiti.

Estetska medicina ima važnu ulogu u postizanju punog zdravlja te može pomoći preventivnim i terapijskim pristupom tijelu da se dobro osjeća i dobro izgleda u bilo kojoj životnoj dobi.

O ljepoti i blagostanju fizičkog i mentalnog sustava našeg tijela, korištenju i komplikacijama prilikom korištenja filera i botoxa te bio simulaciji na 4. Hrvatskom kongresu estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem govorit će renomirani liječnici iz struke.

PREDAVAČI NA KONGRESU

DR. FABIANA CONTRI
Interni član Kontrolnog povjerenstva za nekonvencionalnu medicinu MNC - UDRUŽENJE LIJEČNIKA MEDICINE RIM, znanstveni direktor Nutriprofa, voditeljica Odjela za prehranu Tutela medici estetici Italija.
DR. PATRIZIA SACCHI

Studirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Anconi s najvećim ocjenama i počasti.
Kvalificirana je za obavljanje profesije kirurga na Sveučilištu u Anconi. Aktivnosti obavlja kao slobodni estetski liječnik i dijetetičar u ordinacijama P.S Medical Center Srl sa sjedištem u Anconi i Jesiu (AN).

DR. GIANLUCA RUSSO
Diplomirao je medicinu i kirurgiju 2003. godine na "Seconda Universita' degli studi u Napulju" raspravljajući o eksperimentalnom radu iz anestezije i reanimacije pod naslovom: "Procjena neomuskularne blokade rokuronij bromida". Kvalifikaciju za obavljanje medicinsko-kirurške struke stekao je na prvom zasjedanju 2004. godine. Upisan je u Pokrajinski registar Caserte Reda medicinskih kirurga od 2004. godine.
DR. GIUSEPPE DI TORO
Kirurg koji je diplomirao medicinu i kirurgiju 1989. godine na Sveučilištu u Messini, a trenutno je registriran u Ordenu liječnika Messine na broju 6692. Dr. Di Toro obavlja dermatološku estetsku kirurgiju, estetske tretmane i nudi prehrambene savjete. D.T. Medicinski centar u Milazzu referentna je točka za estetsku medicinu u cijeloj pokrajini Messini.
DR. ELMA BUNAR
U svojoj višegodišnjoj karijeri i usavršavanju od Klinike za endokrinologiju u Sarajevu, preko instituta za nefrologiju u Padovi, bolnice Fatebenefratelli u Rimu, dr. Bunar provodi praksu po najvišim standardima struke.
Od 2006. u Opatiji vodi svoju praksu, a od 2007., član je Kliničkog odbora za prevenciju u Nici u Francuskoj.
Magistar je estetske medicine - Sveučilište u Paviji, Italija (Institut za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju), magistar drugog stupnja estetske medicine - Sveučilište Camerino, Italija.
Predsjednica je HUEM - a, Hrvatske udruge estetske medicine, kao i predsjednica osnivačkog odbora Tutela medici estetici Croazia.
PROF. EMILIO BETTI
Diplomirao je medicinu i kirurgiju s ocjenom 100/110 na Sveučilištu u Pisi 2000. godine i specijalizirao dermatologiju i venerologiju - s počastima - na istom Sveučilištu 2004. godine. Nakon toga magistrirao je estetsku kirurgiju na Sveučilištu u San Marinu i Sveučilištu "La Sapienza" u Rimu. U svojoj klinici u Toskani obavlja poslove na više od 12 specijaliziranih programa od dijetologije preko laserskih tretmana do estetske medicine i kirurgije.
DR. ENRICO MASSIDDA
Briljantan kirurg koji je diplomirao estetsku medicinu na Međunarodnom fakultetu estetske medicine Fatebenefratelli u Rimu. Dr. Massidda se bavi profesijom estetskog liječnika kao freelancer i priznati je profesionalac u svojoj struci. Svoje savjete nudi i pacijentima putem televizijskih intervjua.
Poliklinika Massidda osnovana je 2003. godine suradnjom nekoliko specijalista s ciljem da svojim pacijentima ponudi multidisciplinarnu uslugu usmjerenu na prevenciju, liječenje i korekciju nesavršenosti lica, tijela i zuba.
DR. ANDREA SERVILI
Maksilofacijalni kirurg, liječnik i estetski kirurg.
Diplomu iz medicine i kirurgije stekao je na Sveučilištu u Perugiji raspravljajući o tezi o "benignim neoformacijama čeljusti i suvremenim tehnikama rekonstrukcije zaostale šupljine nakon kirurškog uklanjanja iste".
2008. godine stekao je specijalizaciju iz maksilofacijalne kirurgije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Bariju, Medicinski i kirurški fakultet, Specijalizirani fakultet u režiji prof. Roberta Cortelazzija
2010. specijalizira estetsku medicinu na Međunarodnom fakultetu estetske medicine - Međunarodnoj zakladi Fatebenefratelli, u klasi prof. Carla Alberta Bartolettija. 2012. magistrirao je estetsku kirurgiju na Sveučilištu u Republici San Marino u suradnji sa Sveučilištem u Perugiji u klasi prof. Nicolòa Scuderija. Predsjednik je Tutela medici estetici Italia.
DR. IBRAHIM EL ACHKAR
Liječnik estetske medicine i plastični kirurg s diplomom Université Saint-Joseph de Beyrouth - USJ. Specijalizirao je plastičnu i estetsku kirurgiju, otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju. Izumitelj je injektora kostiju koji se koristi u plastičnoj kirurgiji lica, objavljuje članke u britanskom časopisu za oralnu i maksilofacijalnu kirurgiju i Europskom časopisu za kirurgiju lica (EL ACHKAR Bone Injector). Radi diljem svijeta, a u Libanonu ima svoju kliniku.
DR. ANDRZEJ IGNACIUK
Poznati i cijenjeni liječnik estetske medicine, specijaliziran za tretmane lica protiv starenja i terapije oblikovanja tijela. Jedan od prethodnika estetske medicine u Poljskoj. Predsjednik je Poljskog društva za estetsku medicinu i borbu protiv starenja i predsjednik Međunarodne unije estetske medicine (Union Internationale de Medecine Esthetique - UIME). Tretmane izvodi u Ordinaciji dr. Andrzeja Ignaciuka i partnerima Estetska medicina i anti-starenje. Jedan je od osnivača i sadašnji ravnatelj Varšavskog poslijediplomskog fakulteta estetske medicine PTL.
Već nekoliko desetljeća specijalizira se za minimalno invazivne tretmane pomlađivanja lica i tijela. Kako bi smanjio bore i vratio čvrstoću kože koristi prvenstveno metode ubrizgavanja hijaluronskom kiselinom, botulinum toksinom i plazmom bogatom trombocitima. Neosporni stručnjak u području mezoterapije iglom i karboksiterapeuterije. Ove tehnike koristi prvenstveno u liječenju celulita postižući spektakularne rezultate. U svom radu koristi injekcijsku lipolizu s Aqualyxom.
DR. IVONNE ŽGALJARDIĆ
Diplomirala na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2009., od 2011. do 2014. specijalizant opće kirurgije u KB Merkur Zagreb, sudjelovala je u transplantacijskom programu kao dio kirurškog tima za transplataciju solidnih organa. Od 2014. do 2019. vršila je specijalizaciiju iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije u KBC-u Zagreb. Dobitinica je Dekanove nagrade za studenta generacije i Bizz Award 2017. za izvrsnost u upravljanju kvalitetom. Koautorica je nekoliko poglavlja na temu Laserski potpomognute liposukcije u oblikovanju tijela.
MONICA LENTINI
Osnivačica i vlasnica Lentini LAB di Monica Lentini & C., diplomirala i doktorirala na prestižnom Sveučilištu la Sapienza te već više od 15 godina vodi vlastiti galenski laboratorij