Press

Saznajte više
BRAĆA SINKOVIĆ NA NAUTICI
Danas su na radost svih posjetitelja, sajam Nautika posjetili "zlatna" braća Sinković, Valent i Martin.

Braća Sinković nanizala su puno uspjeha i skoro 14 godina dominiraju svjetskim veslanjem. Više su puta osvojili sve što se može osvojiti - prva su posada koja je osvojila naslove u tri različite discipline - četverac na pariće, dvojac na pariće, dvojac bez kormilara. Tri sezone bili su nepobijeđena veslačka momčad.

Martin i Valent zapisani su na stranice svjetske veslačke povijesti postavivši 2014. godine novi svjetski rekord u dvojcu na pariće. Braća su prvi veslači koji su u dvojcu na pariće dionicu od 2 km odveslali za manje od 6 minuta.

Na svom zanimljivom predavanju istaknuli su kako su za uspjeh najvažniji rad na sebi i upornost. Bez toga nema uspjeha u vrhunskom sportu. Među ostalima su naglasili da su kroz sport naučili puno životnih lekcija, pa i da su naučili i gubiti. Spomenuli su i odricanja i žrtve koje prolaze svi vrhunski sportaši, a kao svoju trenutno najveću žrtvu naveli su odvojenost od obitelji tijekom priprema i utrka.

Posjetitelji Nautike za braću Sinković su imali dosta pitanja pa smo tako saznali da im je najdraža staza za veslanje ona u Luzernu u Švicarskoj, da treniraju 12 sati tjedno, da su u svijet veslanja ušli s 10 i 12 godina kao i to da neće mijenjati položaje jer im jednostavno odgovara da je Valent naprijed, a Martin iza.

Zagrebački velesajam želi im još puno uspjeha u daljnjoj karijeri.