Press

Saznajte više
DARIJO SRNA NA INTERLIBERU

Danas je na Interliberu svoju knjigu „Zašto te zovu Srna“ predstavio i potpisivao Darijo Srna, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Veliki broj obožavatelja i štovatelja poznatog hrvatskog nogometaša strpljivo je stajalo u dugačkom redu da upozna svog idola.

Nakon što je završio obilazak Interlibera Darija Srnu je došao pozdraviti i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Po osobnom priznanju, Darijo Srna cijeloga se života samo želio dopasti ljudima. I u tome je bio – i ostao! – veoma uspješan. U Hrvatskoj i Ukrajini danas uživa u statusu nogometnog besmrtnika, iako njegovo hrvatstvo i ukrajinstvo nije pitanje krvi i nasljeđa, nego slobodnog izbora zbog kojeg je oduvijek plaćao visoku cijenu.

"Zašto te zovu Srna" priča je o jednom životu zbijenom između dva rata, o ranjivom dječaku koji je to ostao i u zrelim godinama, kojemu se povijest uporno vraća i od koje stalno pokušava pobjeći, storija koja obilato i s lakoćom nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša.

Darijo Srna ispričao ju je uz pomoć Milane Vlaović. Znate ono kad se dvoje velikih igrača razumiju isprve i bez puno kompliciranja? E, takav je to tandem fantazista iz veznog reda koji spaja nogomet i književnost.