Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI BIAM&ZAVARIVANJE

Nakon četiri dana uspješno su završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE - 30. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite, jedini industrijski sajmovi u zemlji.

Glavni pokrovitelj sajma Biam bila je LORSEL GROUP, a sajma Zavarivanje ELEKTRODA ZAGREB d.d.

Pokrovitelji sajmova bili su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Grad Zagreb i Obrtnička komora Zagreb.

Sajmovi su se održali u četiri paviljona uz izlaganje 349 izlagača iz 28 zemalja

Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu. Uz svakodnevne prezentacije izlagača sajmovi Biam i Zavarivanje su polučili uspjeh i u segmentu poslovne posjete.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja sajmova bio je Industrijski inkubator. Zagrebački velesajam po prvi put na jednom je mjestu spojio je akademsku zajednicu i poslodavce. Industrijski inkubator kreiran je s namjerom okupljanja i promocije strukovnih zanimanja kao i predstavljanje regionalnih centara kompetencije s ciljem prenošenja znanja i popularizacije tih zanimanja te unapređenja odnosa između poslodavaca i akademske zajednice.

Od stručnih događanja, održan je već tradicionalni Kormat, međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala kao i važan seminar za struku Koordinatori zavarivanja koji je održan u organizaciji Hrvatskog društva za tehniku zavarivanja u suradnji sa FSB-zavarene konstrukcije i Zagrebačkim velesajmom.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je tom prilikom istaknuo: "Zahvaljujući ovakvim sajmovima i grad Zagreb i Zagrebački velesajam su prepoznati kao mjesto susreta svih onih koji u ovoj branši teže jednoj izvrsnosti. Ovo su jedini industrijski sajmovi u Hrvatskoj. Ono što me veseli je da ta dva sajma rastu svake godine sve više i više što se tiče broja izlagača. To je samo pokazatelj da radimo nešto dobro. Veseli me i Industrijski inkubator gdje dolazi do susreta između poslodavaca i akademske zajednice.“

"Kao jedini industrijski sajmovi u zemlji, Biam i Zavarivanje regionalni su lider u branši i konkurentna platforma za industriju, tehnologiju i networking predstavljajući gospodarski okvir ove specijalizirane tematike. Zato im posvećujemo puno pažnje, a što je rezultiralo da je ovogodišnje izdanje najveće u posljednjih 20 godina.“, izjavila je na otvorenju sajmova direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.