Press

Saznajte više
DENTEX – SAJAM DENTALNE MEDICINE

Zagrebački velesajam i Hrvatska komora dentalne medicine nastavljaju svoju uspješnu višegodišnju suradnju u organizaciji Međunarodnog sajma dentalne medicine DENTEX koji se na Zagrebačkom velesajmu održava od 6. do 8. lipnja 2024. godine.

Sajam Dentex održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Grada Zagreba.
 
Tijekom tri dana održavanja, na bienalnom sajmu, ujedno i najvećem središnjem događaju dentalne medicine u okruženju, bit će prezentirani noviteti u industriji kao i oprema suvremenih tehnoloških dostignuća uz neposrednu komunikaciju poslovnih partnera i razmjenu iskustava. Sa svojom bogatom poviješću i reputacijom izvrsnosti ovaj je događaj postao nezaobilazan za sve dionike dentalne struke.
 
U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma predstavit će se više od 300 izlagača iz 33 zemlje. Na sajmu sudjeluju najznačajniji svjetski i domaći proizvođači visokokvalitetne dentalne opreme, dobavljači i pružatelji usluga.

NAJNOVIJI PROIZVODI NA TRŽIŠTU

Dentex nudi sveobuhvatan prikaz svega što je potrebno dentalnim ordinacijama i laboratorijima od materijala, instrumenata, uređaja do naprednih rješenja za liječenje i najnoviji softweri za organizaciju poslovanja u ordinacijama i laboratorijima. Istražite najnovije rendgenske sustave, CAD/CAM tehnologije, 3D printere za stomatologiju i druge uređaje koji unapređuju svakodnevni rad.

SINERGIJA IZVRSNOSTI

Koncepcijom spajanja izložbe opreme za dentalne ordinacije i laboratorije sa stručnim i edukativnim programom sajam Dentex uspješno je pozicioniran kao lider među dentalnim sajmovima u okruženju i prepoznat među tisućama dentalnih stručnjaka.
 
Rezultat je to uspješne dugogodišnje suradnje Hrvatske komore dentalne medicine kao krovne strukovne institucije i inicijatora projekta te Zagrebačkog velesajma kao vodećeg sajamskog organizatora na ovim prostorima.

STRUČNO PRATEĆI PROGRAM

 Kongres, Ordinacija uživo, Radionice i LIVE OP - operacije uživo
 
Na sajmu Dentex velika pozornost pridaje se kvalitetnom stručnom sadržaju. Hrvatska komora dentalne medicine organizira opsežan, aktualan program s renomiranim govornicima i stručnjacima za dentalnu struku za liječnike dentalne medicine, dentalne tehničare, dentalne asistente i dentalne higijeničare pružajući praktična iskustva i najbolje uvide u najnovije stomatološke postupke i tehnike.
 
Održat će se dvodnevni kongres "Suvremeni procesi u dentalnoj medicini - protokoli i procedure“. Petak je namijenjen dentalnim asistentima, dentalnim higijeničarima te dentalnim tehničarima, a subota je rezervirana za liječnike dentalne medicine.
 
Sudionici će imati priliku vidjeti i operacije u živo - Live OP iz područja endodoncije, dentalne tehnike, implantologije i estetske dentalne medicine u kompletno opremljenoj ordinaciji dentalne medicine za izvođenje konzervativnih i kirurških zahvata s edukacijskom svrhom.
 
Tijekom petka i subote organizirat će se besplatne radionice za sve sudionike sajma. Neke od tema koje će se obrađivati su: Zdrav osmijeh pacijenata mlađe životne dobi, Oralna higijena, Dentalni turizam, Hitna stanja u ordinaciji dentalne medicine. Bit će organizirane i radionice za pravno i porezno savjetovanje članova, mogućnosti osiguranja u dentalnoj medicini te savjetovanje o EU fondovima.

PROGRAM IZLAGANJA

 • uređaji i oprema za dentalne ordinacije
 • dentalni pribor i materijali
 • oprema za dentalne laboratorije
 • usluge i IT u dentalnoj medicini
 • edukacija i nastavna sredstva 

ZEMLJE sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Cipar, Crna Gora, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Jordan, Kina, Koreja Južna, Lihtenštajn, Mađarska, Malezija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Ruska Federacija, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje sajma je u četvrtak, 6. lipnja 2024. u 14.00 sati u paviljonu 5 na Zagrebačkom velesajmu.

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE:

 • Četvrtak 10.00 do 18.00 sati
 • Petak  9.30 do 18.00 sati
 • Subota 10.00 do 18.00 sati 

CIJENA ULAZNICE

 • Ulaznica za jednokratni posjet 10,00 eura
 • Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 5,00 eura
 • Ulaznica za sve dane trajanja sajma 20,00 eura 

Svoje ulaznice za sajam DENTEX možete kupiti i na web portalu Ulaznice.hr

PRESS CENTAR

Na usluzi je novinarima svakoga dana u paviljonu 5. Telefon: 01/6503-524, zv.press@zv.hr