Press

Saznajte više
DINA TOMŠIĆ IZABRANA ZA ČLANA UPRAVNOG ODBORA UFI-ija

Direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje.

Izborom Dine Tomšić, Grad Zagreb i Republika Hrvatska po prvi put u povijesti dobivaju svog člana u Upravnom odboru UFI-ja i time priliku promovirati destinaciju i poticati gospodarstvo grada i države kroz međunarodne sajamske projekte.
 
Izbori za UFI-jev Odbor direktora odvijaju se svake tri godine na kojima članovi biraju predstavnike ovog globalnog tijela iz UFI-jevih sektora diljem svijeta. Odbor ima zadatak provoditi odluke Generalne skupštine, razvijati politiku UFI-ja i pripremati sve prijedloge vezane uz pitanja koja utječu na međunarodne sajmove. Nakon temeljite pripreme, prijedlozi se podnose na glasanje članovima UFI-ja na godišnjoj Generalnoj skupštini. Upravni odbor sastoji se od najviše 60 članova. https://bit.ly/36wXdHZ

"Digitalizacija je donijela evolucijske pomake za industriju, a pojava pandemije revolucijske. Stoga se model sajamskog poslovanja ubrzano mijenja u smjeru izgradnje dugoročne otpornosti i reinvencije. Postpandemijska nova realnost, ubrzala je evolucijsku i digitalnu transformaciju sajamske industrije budući joj djelomično onemogućuje oslanjanje na njene dosadašnje ključne kompetencije, što znači da mora razvijati nove na koje će se oslanjati u budućnosti. Nova ključna kompetencija tako postaje sposobnost isporučivanja visokog kapaciteta dodane vrijednosti sudionicima u realnoj i virtualnoj dimenziji, s naglaskom na inovativno interaktivno korisničko iskustvo i uključenost.

Digitalni kanali ublažili su pandemijske učinke i ubrzali razvoj digitalnih događanja. Međutim, upravo je pojava pandemije ponovno potvrdila koliko je socijalizacija, a posljedično kontakt u živo, licem u lice, trajna i intrinzična ljudska potreba.

Virtualna događanja neće u cijelosti moći zamijeniti fizička, ali zato fizička događanja neće moći bez virtualne nadogradnje. Snažan zaokret prema hibridnim događanjima sa značajno više digitalnih elemenata, koji će obogaćivati interpersonalno iskustvo nova je normalnost sajamske industrije
" - tom prilikom izjavila je Tomšić.