Press

Saznajte više
EGIU HRVATSKI PROSTOR ŽIVLJENJA

U sklopu međunarodnog salona Ambienta danas je u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana tribina Projekt: Hrvatski prostor življenja - Europsko gospodarsko interesno udruženje (EGIU) i predstavljanje 1. hrvatskog nacionalnog brenda namještaja

Ovaj projekt predstavili su Renato Radić, dr. Ivić Pašalić, Mira Kulušić i Feđa Vukić.


Pozdravnu riječ svim prisutnima uputila je i dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.


Hrvatski prostor življenja – Europsko gospodarsko interesno udruženje (EGIU) novoosnovana je organizacija, koja ima strateški cilj snažno promovirati proizvodnju finalnih drvnih proizvoda u Republici Hrvatskoj. Tu se prije svega misli na namještaj te prateće proizvode (drveni interijeri po mjeri, gotove podne i zidne obloge, prozori, vrata i drvna galanterija).
 
Utemeljitelji su tvrtke Prima namještaj, Klana i Mundus viridis, već afirmirane u sektoru drvne industrije i industrije namještaja. Povezivanje ovih tvrtki događa se u svrhu strateškog cilja stvaranja nove dodane vrijednosti kroz sinergiju tehnološkog iskustva, marketinških nastupa i ekspertize dizajna.
 
Vala, novoutemeljeni nacionalni brend za namještaj i prateće proizvode je ujedno i certifikat koji označava hrvatske proizvode koji moraju zadovoljiti kriterije inovativnog dizajna te kvalitete izrade. Oznaka !. predstavlja hrvatski nacionalni brend i robni žig te jamči da se radi o proizvodima više dodane vrijednosti.
 
Ambicija Hrvatskog prostora življenja EGIU je da stvaranjem nove dodane vrijednosti u industriji namještaja potakne pozitivne procese u ovom sektoru, u koje su pozvani sudjelovati i drugi zainteresirani proizvođači.
 
Novoutemeljeni nacionalni brend je planiran kako bi postao označitelj kvalitete zemlje porijekla kao svojevrsna nacionalna vrijednost. Ta vrijednost bi u globalnom kontekstu funkcionirala kao percipirana razina kvalitete i vrijednosti proizvoda vezana uz specifični životni stil.  A taj stil življenja asocijativno je vezan uz Hrvatsku, kao zemlju čija kultura nastaje na poveznici kontinenta (drvna sirovina) i Mediterana (pozitivna emocija).