Press

Saznajte više
HRVATSKI KINOLOŠKI SAVEZ ORGANIZIRA VELIKE IZLOŽBE PASA ZAGREB WINTER CLASSIC

Posjetitelji će u tri dana u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma moći vidjeti nešto nešto malo manje od pet tisuća pasa u više od dvije stotine pasmina koji će se boriti za titulu onog najljepšeg! Izlagači sa psima dolaze iz 31 zemlje svijeta, a kinološki sud o njihovoj ljepoti i što tipičnijem predstavniku svake pasmine donijeti će čak 44 međunarodnih kinoloških sudaca.

Svjetski ljubitelji pasa i kinologije vole doći u Zagreb i to ne sami, nego sa svojim psima. Sigurni smo da smo dobra destinacija za ovakve "turiste", ljubazni smo građani, psi su dobrodošli gosti hotela, dobrodošli su u kafićima i na zagrebačkim ulicama. Stranci ne štede vrijeme ni novac kako bi u našem gradu proveli par dana. I svake se godine vraćaju, a sobom dovedu i neke nove ljude i pse kao svjedoke o gradu koji obožava pse.

Prvog izložbenog dana, u petak 24. studenog, u suradnji Hrvatskog kinološkog saveza i Zagrebačkih kinoloških klubova održat će se nacionalna i specijalne klupske izložbe pasa, a vikend je rezerviran za dvije velike međunarodne izložbe pasa, te jednu nacionalnu izložbu pasa u subotu popodne.

Ocjenjivanje pasa u subotu započinje u 9 sati, a vrhunac svake izložbe - izbor onih najljepših po raznim starosnim i pasminskim kategorijama posjetitelji mogu pratiti u subotu od 16.30 sati. U nedjelju ocjenjivanje pasa započinje u 10 sati, a best in show program kreće od 15 sati.

Ovaj vikend je rezerviran za velike međunarodne izložbe pasa, a cijena dnevne ulaznice iznosi 5 eura, dok djeca do 12 godina ne plaćaju ulazak.

Upravo ove izložbe bit će generalna proba Hrvatskom kinološkom savezu za organizaciju Svjetske izložbe pasa dogodine!

Svjetska izložba će se održati u našem glavnom gradu od 24. do 28. travnja 2024. godine.

Ovo će biti prvi put da se svjetska izložba održava ne samo u našoj zemlji nego i na području šire regije. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba kao i Vlade Republike Hrvatske. Medijski pokrovitelj je 24 sata, a inozemni medijski pokrovitelj Ourdogs iz Velike Britanije. Generalno pokroviteljstvo preuzela je Farmina.

Na Svjetskoj izložbi pasa iduće godine očekujemo preko 20.000 pasa i izlagača iz cijeloga svijeta i ova izložba koja se održava u našem Zagrebu bit će najveći i najznačajniji kinološki događaj u svijetu sljedeće godine. Napomenuli bismo izuzetno međunarodni karakter jer očekujemo da će na njoj sudjelovati izlagači iz preko 70 zemalja a od toga će preko 95 posto izlagača biti iz inozemstva. Za suđenje na svjetskoj izložbi pozvano je ukupno 163 kinološka suca od toga 108 kinoloških sudaca iz inozemstva. Kinološki suci dolaze nam iz 46 zemalja, od toga iz prekooceanskih zemalja kao što su: Australija, Filipini, Japan, Kina, Malezija, Pakistan, Argentina, Brazil, Kolumbija, Portoriko, Urugvaj, Sjedinjene Američke Države, te naravno suci iz gotovo svih europskih zemalja.

Uz same izlagače također očekujemo velik broj dodatnih posjetitelja iz čitavog svijeta koji će posjetiti Svjetsku izložbu, te smo sigurni da će svjetska izložba biti važan događaj prvenstveno za naš glavni grad već i za čitavu Republiku Hrvatsku u svakom pogledu pa tako i u promoviranju Grada Zagreb i Hrvatske kao jedne od najznačajnijih turističkih destinacija u ovom smislu.