Press

Saznajte više
INDUSTRIJSKI INKUBTOR NA SAJMOVIMA BIAM I ZAVARIVANJE

Posebnost ovogodišnjeg izdanja sajmova je INDUSTRIJSKI INKUBATOR.

Zagrebački velesajam po prvi put na jednom mjestu, u sklopu sajmova Biam i Zavarivanje, spojio je akademsku zajednicu i poslodavce. Bit će to jedinstveno mjesto na kojem će se prezentirati nove tehnologije, predstavljati poslovni subjekti i zanimanja, povezivati dionici, održavati B2B poslovni susreti te posebice promovirati fakulteti i srednje škole koji obrazuju za ovu vrstu zanimanja.

Industrijski inkubator kreiran je s namjerom okupljanja i promocije strukovnih zanimanja kao i predstavljanje regionalnih centara kompetencije s ciljem prenošenja znanja i popularizacije tih zanimanja te unapređenja odnosa između poslodavaca i akademske zajednice.
 
Spajanje akademske zajednice i poslodavaca ima važnu ulogu u podržavanju razvoja obrazovanja, istraživanja i gospodarstva. Kroz međusobnu suradnju akademske institucije mogu dobiti direktan uvid u potrebe tržišta te prilagoditi svoje obrazovne programe za konkretne poslove i gospodarske potrebe. Na taj se način stvaraju relevantni, konkurentni mladi ljudi koji su spremni odgovoriti na potrebe današnjeg tržišta rada.
 
Pokrovitelji Industrijskog inkubatora su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Obrtnička komora Zagreb, Lorsel Group, Elektroda Zagreb, Hrvatska zajednica inovatora, Festo, Gredelj i Monting.
 
Partneri u stručnom dijelu programa su BIOS Poduzetnički inkubator, Metalska jezgra, Riječka razvojna agencija Porin, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Hrvatska zajednica inovatora, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Inova, Hamag Bicro.
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje na Sajmu će predstaviti mjere aktivne politike zapošljavanja u 2024. godini i mjere za obrazovanje nezaposlenih osoba i usavršavanje zaposlenih osoba te programe vaučera za obrazovanje za zaposlene i nezaposlene osobe s ciljem jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.