Press

Saznajte više
KONFERENCIJA "BOLJE OBRAZOVANJE, BOLJA HRVATSKA"

Peta konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" održava se danas u sklopu sajma Interliber, u organizaciji 24sata, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Posvećena je unapređenju obrazovanja u Hrvatskoj i jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovanja te jedina sustavna kampanja za poboljšanje hrvatskog obrazovanja.

Konferencija će ugostiti brojna zvučna imena iz obrazovnog sustava, među kojima posebno treba istaknuti Jukku Sinnemäkija, ovogodišnjeg dobitnika "Global teachers Award 2019.". Prestižno priznanje osvojio je zahvaljujući svojem predanom i inovativnom načinu rada u osnovnoj Kršćanskoj školi u gradu Jyväskylä na zapadu Finske.

Predavanje će održati i svjetski poznati znanstvenik i predavač, TEDx-ov govornik Korado Korlević, voditelj Zvjezdarnice Višnjan, koja je ove godine pretekla NASA-u u praćenju i otkrivanju asteroida te se popela na zlatno prvo mjesto.


Konferenciju će atraktivnom prezentacijom školskog sata geografije otvoriti inovativni profesor geografije i pokretač nekoliko velikih humanitarnih projekata Dejan Nemčić.

Predavanje će održati i resorna ministrica te voditeljica kurikularne reforme Blaženka Divjak. Ona će govoriti o gorućim temama u hrvatskom školstvu i visokom obrazovanju.


Publici će se predstaviti i neki od najboljih hrvatskih učenika koji su na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima osvojili vrijedne nagrade, a zašto je neophodno važno mijenjati način podučavanja i rada s djecom te hoćemo li to postići novostima koje donosi kurikularna reforma, pitat ćemo paneliste na prvom panelu "Reforma 2019.: Što smo htjeli, a što dobili?".

Kako najbolji učenici dolaze do svojih fantastičnih rezultata i na međunarodnoj razini te imaju li u tome podršku sustava, raspravljat ćemo u panelu "Znanje je IN: Cool je biti pametan", a upravo mladi nositelji kampanje, nagrađivani hrvatski učenici i studenti, na pozornici će nam otkriti tajne svojeg uspjeha.