Press

Saznajte više
KOORDINATORI ZAVARIVANJA

Hrvatsko društvo za tehniku zavarivanja u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje – Katedra za zavarene konstrukcije danas je u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma u sklopu sajmova BIAM i ZAVARIVANJE organizirala tradicionalni seminar Koordinatori zavarivanja.

"Činjenica je da uspješan sajam čine dobri izlagači i njihove prezentacije proizvoda i tehnologija, međutim razmjena znanja na poslovnim i stručnim skupovima garantiraju kvalitetu i dodanu vrijednost izložbenog dijela sajma. U današnje vrijeme specijaliziranih znanja i izvrsnosti za određenu djelatnost tehnologija izrade zahtijeva profesionalce svog područja. Upravo stručan edukativni dio programa sajma, a s njim povezano kontinuirano stručno usavršavanje omogućuje rast i razvoj svake pojedine industrije. Zato me veseli činjenica da ćete danas, ovdje na Zagrebačkom velesajmu u okviru sajma Zavarivanje, razmijeniti ta znanja i iskustva te svima vama želim kvalitetan rad na seminaru.“, rekao je otvorenju seminara Zoran Ušurić, pomoćnik direktorice Zagrebačkog velesajma.

Koordinacija zavarivanja zahtjevan je posao te stručnjaci koju istu provode moraju poznavati najnovija dostignuća iz struke. Ova redovna godišnja okupljanja važna kako bi se stručnjaci upoznali s najnovijim primjerima iz područja zavarivanja te razmijenili iskustva.

Najvažniji čimbenik za osiguravanje kvalitete zavarivačkih radova je kvalitetno i kontinuirano stručno obrazovano osoblje za koordinaciju zavarivanja. Koordinacija zavarivanja je zahtjevan posao te stručnjaci koju istu provode moraju pratiti najnovija dostignuća iz struke. HDTZ u suradnji s FSB_ZK svake godine organizira redovito okupljanje specijalista zavarivanja.