Press

Saznajte više
KOREJSKA GASTRONOMIJA NA SAJMU HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA: KIMCHI

U sklopu Sajmova hrane i zdravog življenja, Veleposlanstvo Republike Koreje organiziralo je predstavljanje i radionicu kuhanja kimchija. 

Kimchi je tradicionalno fermentirano korejsko jelo cijenjeno zbog svojih zdravstvenih blagodati i statusa superhrane.

Na samom početku, sve prisutne pozdravio je Njegova Ekselencija gospodin Seung-Buhm Lee, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj.

Događaj je privukao zainteresiranu publiku ljubitelja azijske gastronomije i fermentirane hrane.

Demonstraciju kimchija održao je glavni kuhar Korejskog veleposlanstva, Minxyuk Lee. On je posjetiteljima objasnio povijest, kulturnu važnost i raznolikost kimchija, ističući njegov nezamjenjiv značaj u korejskoj kuhinji.

Kroz praktičnu demonstraciju, posjetitelji su dobili uvid u tehnike izrade ovog popularnog jela. Vidjeli su cijeli proces pripreme: od soljenja kineskog kupusa do nanošenja prepoznatljive marinade.

Posebna pažnja posvećena je zdravstvenim aspektima kimchija, osobito njegovom sastavu bogatom probioticima.

Ovaj događaj uspješno je promovirao korejsku kulinarsku baštinu te je posjetiteljima pružio priliku da iz prve ruke upoznaju i okuse jednog od najpoznatijih korejskih jela.