Press

Saznajte više
LOKALNI I MJESNI IZBORI U GRADU ZAGREBU
Paviljon 5 Zagrebačkog velesajma d.o.o. uređen je i opremljen za pripremu i provođenje ovogodišnjih izbora za gradonačelnika Grada Zagreba, gradske zastupnike u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, članove vijeća gradskih četvrti i članove vijeća mjesnih odbora, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Prostorni kapacitet paviljona od 6.475 m2 te ukupne prometne, infrastrukturne te produkcijske prednosti i pogodnosti Zagrebačkog velesajma omogućile su po prvi puta pripremu i provođenje izbora na jednom mjestu. Tako je tijekom travnja uspješno realizirano zaprimanje svih kandidatura, a za nedjelju 16. svibnja ove godine, jednako tako sve je spremno i za provedbu lokalnih i mjesnih izbora.

Pored Izbornog povjerenstva Grada Zagreba za izbor gradonačelnika i njegovih zamjenika i izbor gradskih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Izbornog povjerenstva za izbor članova vijeća gradskih četvrti i izbor članova vijeća mjesnih odbora, Radne skupine za provođenje izbora za Grad Zagreb, te drugih osoba zaduženih za stručne, administrativne i tehničke poslove u samom prostoru, kontinuiranu i cjelovitu produkcijsku podršku svim izbornim aktivnostima pružaju Apis IT d.o.o. te Zagrebački velesajam d.o.o.

Osim održavanja lokalnih i mjesnih izbora, poslovnu aktivnost temeljenu na društvenoj vrijednosti i korisnosti u uvjetima zabrane održavanja sajamskih projekta zbog pandemije Covid-19, Zagrebački velesajam d.o.o. u ovoj godini ostvaruje angažmanom prostornih i produkcijskih kapaciteta za prikupljanje i distribuciju humanitarne pomoći za potresom stradala područja Banovine, održavanje sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, masovno procjepljivanje stanovništva Grada Zagreba, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2021., koncerte Zagrebačke filharmonije, WRC Croatia Rally 2021 i dr.

Obzirom na snažan interes i potražnju, očekujemo i vjerujemo da ćemo od rujna ove godine započeti s održavanjem međunarodnih sajmova i poslovnih događanja.