Press

Saznajte više
NAJAVLJENI CROAGRO & SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA 2023.
U zajedničkom terminu od 30. studenog do 3. prosinca na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja.

CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja kao i promociju zanimanja u poljoprivredi.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatski sabor - Odbor za poljoprivredu i Grad Zagreb. Partneri sajma su Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, Hrvatska poljoprivredna komora, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet iz Zagreba, Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i Hrvatska zajednica županija.

Na sajmovima izlaže više od 400 izlagača na više od 12.000 m2 izložbenog prostora iz 32 zemlje u 4 paviljona: 8, 8a, 9 i 11a.

ZEMLJE SUDIONICE: Australija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Indija, Iran, Italija, Izrael, Japan, Kina, Koreja (Južna), Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Rumunjska, SAD, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska,  Turska, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

CroAGRO - sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

CroAgro - vrhunski nacionalni i središnji poljoprivredni događaj svake godine okuplja na jednom mjestu poljoprivrednike, proizvođače i stručnjake iz cijele regije. Sajam je idealna platforma za umrežavanje i razmjenu iskustava i znanja na B2B susretima, prezentiranje novih proizvoda i usluga kao i dijeljenje iskustava s posjetiteljima u unapređenju vlastitog poslovanja.

Brojne prednosti nastupa i predstavljanja svojih roba i usluga na sajmu CroAGRO prepoznale su i najznačajnije kompanije i proizvođači iz poljoprivrednog sektora. Tvrtke koje zastupaju renomirane brendove iz područja mehanizacije najavile su predstavljanje najnovijih modela traktora, kombajna i priključaka.

Tematski sadržaj ovog sajma u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje najsuvremeniju poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja i podizanje prirodne plodnosti tla te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

CROAGRO je poljoprivredni i obiteljski sajam s mnoštvom zanimljivih sadržaja za sve generacije i jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grijanim i uređenim prostorima te u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti što izlagačima pruža mogućnost bolje prezentacije.

Ovaj termin također je idealan za ugovaranje nove poljoprivredne sezone i druženje s poslovnim partnerima u blagdanskom okruženju, uz promotivne ponude i novitete.

Stručno popratni program

Sajam CroAGRO platforma je za promoviranje poljoprivrednih zanimanja, ali i planiranje i raspravu o perspektivama ove gospodarske grane.

Velika pažnja posvećena je stručnom programu pa za posjetitelje, uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera.

Iz bogatog programa izdvajamo teme Agronomskog fakulteta: "Izazovi i potencijali navodnjavanja agro - ekosustava Republike Hrvatske", "Inovativni pristupi gospodarenja vodom u poljoprivredi: primjeri dobrih praksi uslijed klimatskih promjena" i "Gradska poljoprivreda - mit ili stvarnost".

U sklopu Sajma održat će se i edukacije za poljoprivrednike korisnike potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja i mlade poljoprivrednike. Stjecanje stručnog znanja o održivim praksama, agro-okolišna pitanja i inovacije vrlo su važna za promicanje gospodarskog rasta i razvoja ruralnih područja u Hrvatskoj, a posebice za poljoprivredne proizvođače.

Sajmovi hrane i zdravog življenja

Sajmovi hrane i zdravog življenja središnje su nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života.

Sajmovi hrane i zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Hrana, KrOnoplja&Organica, APItera i Mystic iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka.

Zemlja partner - Indija

Ovogodišnja zemlja partner - Indija priprema interesantan program koji će obilježit uz radionice joge i ajurvede te kolektivne glazbene i plesne nastupe. Uz to, tijekom sajmova predstavit će se jedna od najvećih indijskih tvrtki koja proizvodi visokokvalitetne ayurvedske pripravke i hranu - Patanjali Ayurved. Patanjali Ayurved je vodeći indijski brend u proizvodnji prirodne hrane, kozmetike i ostalih ayurvedskih proizvoda. Cilj Patanjali Ayurved Ltd je stvaranje što zdravijeg društva i služenje ljudima unošenjem blagodati prirode i ayurvede u svakodnevni život.

U indijskoj godini, u znaku prosa te predsjedanja G20, poseban će biti naglasak na njegovom korištenju u svakodnevnoj prehrani. I onda ono najbolje - Indija priprema slasne degustacije koje će se moći isprobati za vrijeme sajma.

Bogatstvo ponude na sajmu

Uz izložbeni dio, sajam je u javnosti prepoznat po brojnim skupovima i konferencijama na aktualne teme u suradnji s domaćim i inozemnim stručnjacima. Održat će se brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice.

Na ovogodišnjim Sajmovima hrane i zdravog življenja očekuju vas:

  • degustacije zdravih i ukusnih delicija
  • eko proizvodi visoke kvalitete po povoljnim cijenama
  • nutricionistički savjeti
  • zanimljiva i edukativna predavanja i radionice

Predstavit će se domaći i strani proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata, ulja, sireva, orašastih plodova, ljutih papričica, zdravih slastica, domaće zimnice, različitih proizvoda od industrijske konoplje, a sve s drugačijim, zdravijim pristupom životu te kroz zanimljive novitete iz svojih vrtova i kuhinja gdje prakticiraju nekonvencionalne i održive tehnike poboljšanja kvalitete života.

Svakodnevno će se održavati radionice zdrave kuhinje, priprema zdravih sokova uz mogućnost degustacije, radionice izrade biodinamičkih preparata, praktično indoor vrtlarenje, edukativne urbane radionice Vesele Motike i Botanike o unutarnjem uzgoju biljaka, radionice o zaštiti od negativnih energija, edukacije o nordijskom hodanju. Očekuju vas i orgoenergetski tretmani iscjeljenja, novitet na svjetskom tržištu na kojima se tretiraju i fizičke i psihičke bolesti. Direktno iz tiska, na Zagrebački velesajam stiže prvi strukovni priručnik o apiterapiji za djecu i svjetska inovacija APIPEDAGOGIJA.

Younity Croatia posjetitelje će upoznati s alatima i tehnikama pomoću kojih mogu ostvariti unutarnji potencijal, stvoriti vlastitu sudbinu i otključati vlastito blagostanje.

"Unaprjeđenje održivog turizma kroz primjenu biodinamičkih poljoprivrednih praksi" tema je na koju će izlagati dr. sc. Dijana Posavec iz Centra dr. Rudolf Steiner. Misija im je promicanje održivih rješenja za izazove zaštite okoliša te socijalne i prehrambene politike 21. stoljeća.

Izdvajamo već tradicionalno poslijepodne s Krešimirom Mišakom, "Na rubu znanosti" na temu "Plemenska diskusija o budućnosti trans humanizma". Gong PUJA priprema cijelo noćno meditativno bdijenje uz glazbu gongova, a dr. Semir Osmanagić predstavit će svoje knjige "Moj razgovor s umjetnom inteligencijom" i "Ljekovita energija bosanskih piramida".

Posjetitelji će moći pogledati i dvije izložbe: izložbu radova napravljenih tehnikom točkanja koju pripremaju osobe s invaliditetom s područja Grada Samobora u suradnji sa Kreativnim Brlogom te atraktivnu izložbu traktora oldtimera. Izložbu oldtimer traktora organizira Oldtimer klub Turopolje u Južnom ulazu Zagrebačkog velesajma, a predstavit će se sljedeći traktori Hofher & Schrantz- austro junior system porsche, Eicher ekl 15/2, Deutz f2l612 i Kramer K12 V.

Nagradna igra

Svi posjetitelji s kupljenom ulaznicom imaju mogućnost sudjelovanja u bogatoj nagradnoj igri. Javno izvlačenje dobitnika održat će se posljednji dan sajma.

OPĆE INFORMACIJE

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje održat će se 30. studenog 2023. u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

RADNO VRIJEME

  • Od četvrtka do subote: 10.00 do 19.00 sati
  • Nedjelja: 10.00 do 17.00 sati

CIJENA ULAZNICE

  • Ulaznica za jednokratni posjet: 3 eura (22.60kn)
  • Jednokratna ulaznica za posjet učenika, studenata i umirovljenika: 2 eura (15.07kn)
  • Ulaznica za sve dane trajanja sajma 8 eura: (60.28kn)
  • Jednokratna ulaznica za posjet grupa 20 i više osoba: 2 eura (15.07kn) - za grupe veće od 20 djece + 2 gratis za profesore

PRESS CENTAR

Nalazi se u paviljonu 9 i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma.

Press akreditacije uz prethodnu prijavu na www.zv.hr/press-10/akreditacije/149 možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma.