Press

Saznajte više
NATJECANJA UČENIKA NA BEAUTY&HAIR EXPO

Budući frizerski, make up i nail majstori imali su priliku pokazati što su naučili i krije li se među njima i neka buduća kreativna zvijezda svog zanata.
 
U organizaciji Zagrebačkog velesajma i Udruženja obrtnika grada Zagreba – ceh frizera održalo će frizersko natjecanje učenika.
 
U natjecanju je sudjelovalo 73 učenika iz 12 srednjih strukovnih škola iz Zagreba, Velike Gorice, Karlovca, Oroslavja, Varaždina, Đakova, Vinkovaca, Vukovara, Dugog Sela, Samobora, Đurđevca i Maribora.


Mladi frizeri natjecali su se u tri kategorije: dnevna frizura, svečana frizura te muško moderno šišanje.
 
Članovi ocjenjivačkog suda bili su: Mario Treščec, Marin Šimek i Lucija Brezovec.
 
Učilište Profokus u suradnji s Zagrebačkim velesajmom organizirao je make up natjecanje učenika na temu "Pop color“. Naglasak natjecanja bio je na intenzivnim i kontrastnim bojama.
 
Svoju spretnost i kreativnost pokazalo nam je 10 natjecateljica: Iva Barbarić, Gabriela Djokić, Tatjana Kostić, Beata Kovačević, Kaja Mesarec, Maja Očić, Helena Pongac Vuk, Dora Puttar, Magdalena Stilinović i Marta Šelimber.


Održalo se i prvo natjecanje učenika u dizajnu noktiju pod nazivom “Proljetni nail dizajn”. Tema natjecanja je inspirirana dolaskom proljeća, ponovnim buđenjem prirode i povratka zimom dugotrajno zatomljenih osjećaja.
 
Natjecalo se 6 natjecateljica: Monika Cvilko, Alja Čančala, Mihaela Felix, Sara Jesenko, Ivana Mikulčić i Katarina Palatinuš.
 
Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje, stručnost i kreativnost, a titule najboljih odnijeli su:

  • make up natjecanje Marta Šelimber
  • nail natjecanje Mihaela Felix
  • muški model moderno šišanje Mitja Kralj
  • ženski model dnevna frizura Tonka Perić
  • ženski model svečana frizura Natalija Dekanić 

Na izložbenom prostoru učenici kozmetičkog smjera sva tri dana pružat će niz besplatnih kozmetičkih tretmana poput tretmana lica, korekcije obrva i parafinska njega ruku.