Press

Saznajte više
NATJECANJA UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA

Već tradicionalno prvi dan sajma posvećen je učenicima i učeničkim natjecanjima.

Budući frizerski, make up i nail majstori imali su priliku pokazati što su naučili i krije li se među njima i buduća kreativna zvijezda svog zanata.

Natjecali su se učenici strukovnih škola iz cijele Hrvatske. Tako je 89 učenika iz 26 strukovnih škola iz Oroslavlja, Karlovca, Đakova, Đurđevca, Zagreba, Slatine, Vinkovaca, Dugog Sela, Varaždina, Siska, Čakovca, Ivanić Grada, Virovitice, Zaprešića, Imotskog, Velike Gorice, Pule, Zadra, Sinja, Garešnice, Dubrovnika, Osijeka, Slavonskog Broda, Vukovara, Buja i Omiša sudjelovalo na frizerskom natjecanju gdje su pod budnim okom svojih profesora pokazali što su sve naučili.

Frizersko natjecanje učenika održat će se u tri kategorije: valovita frizura, vjenčana romantična frizura te izbrijavanje do kože za muško šišanje.

Učilište Profokus i Zagrebački velesajam organizirali su make up i nail natjecanje s temom "Barbie". Tema ovogodišnjeg natjecanja inspirirana je istoimenom, globalno poznatom lutkom.

Natjecatelji su imali zadatak stvoriti make-up koji odražava njezinu stilsku estetiku, a cjelokupni izgled trebao je odražavati duh Barbie - glamurozan, zabavan i modno osviješten.

Titule najboljih u kategoriji valovita frizura odnijele su Helena Karić, Marija Šalić i Ivona Budić; za izbrijavanje do kože Matko Jurlina, Albin Ahmeti, i Lovro Čičin Karlov dok su u kategoriji vjenčanih romantičnih frizura titule odnijele Magdalane Jokoš, Antonija Foder i Dora Galović.