Press

Saznajte više
NAUTIKA - JUBILARNI 30. ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE

Napokon, nakon dvije godine pauze, Nautika se ponovo vraća u svom punom sjaju na pozornicu događanja donoseći svu ljepotu i inovativnost nautičke ponude.

Od 22. do 26. veljače, već tradicionalno, Zagrebački velesajam započinje svoju poslovnu godinu s najposjećenijim i najposlovnijim nautičkim sajmom u Hrvatskoj.

Pokrovitelji sajma su Grad Zagreb i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Sajam Nautika je poslovni događaj, mjesto na kojem se već 30 godina susreću nautičari i svi relevantni dionici iz nautičke branše.

Na sajmu izlaže više od 280 izlagača iz 27 zemalja na 15.500 kvadrata.

Očekuje vas više od 250 izloženih plovila te vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, oprema za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi, promocija novih brodova i nautičke opreme na hrvatskom tržištu, atraktivna izložba nautičke fotografije kao i prekrasni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu.

Prisutni su gotovo svi značajni domaći brodograditelji koji su prepoznali sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo nailazi na oduševljenje posjetitelja i nautičara.

Respektabilna brojka od više od 20 tisuća posjetitelja koji tijekom pet dana razgledaju ponudu u velesajamskim paviljonima siguran je pokazatelj značaja sajma ove tematike. Zagrebački sajam nautike jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, s kontinuiranim i stabilnim rastom u segmentu izložbenog prostora i broja posjetitelja.

"Ploviti, otkrivati, živjeti" dugogodišnja je nit vodilja sajma Nautike, a po raznovrsnosti nautičke ponude zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer na jednom mjestu nudi ukupnost ponude; od izložbenog segmenta, B2B susreta nautičke struke do zanimljivosti za široku publiku.

Zemlje sudionice: Australija, Bugarska, Cipar, Češka, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Koreja (Južna), Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Singapur, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Turska, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

ELITA HRVATSKIH I SVJETSKIH PLOVILA

Najvažniji hrvatski brodograditelji koji se predstavljaju na ovogodišnjoj Nautici su: BRODOGRADNJA PIČULJAN, GRGINIĆ JAHTE, LEIDI, TERRA NAUTA, PEARL SEA, ARBA, BURA BRODOVI, BARRACUDA, BRODOGRADNJA MARUŠIĆ.

Tu su i mnogobrojna atraktivna plovila inozemnih proizvođača: BENETEAU, SAXDOR YACHTS, SEA RAY, JEANNEAU, SESSA MARINE, RANIERI, KARNIC, PRINCE, DRAGO BOATS, QUICKSILVER, KAREL BOATS, HIGHFIELD.

Brodski motori - YAMAHA, HONDA, SUZUKI, MERCURY, VOLVO PENTA EVINRUDE, YANMAR

23 HRVATSKE PREMIJERE

HRVATSKE PREMIJERE: NORTHMASTER 645, NORTHMASTER 685, AS MARINE 22 GL, ITALMAR CABIN 23, ZAR MINI LUX 18, ZODIAC PRO 5.5, KARNIC CS 700, HIGHFIELD SPORT 520, HIGHFIELD CL 460, TAKACAT, QUICKSILVER ACTIV 525 AXESS, QUICKSILVER ACTIV 675 WEEKEND, MARINE LIGHT ALUMINIUM 450 FAMILY, KAREL, PROTAGON YACHTS 20, SEA RAY, GAIA 22 OPEN, RANIERI SHARK 19, RANIERI SHARK 17, OROMARINE 565, IRON 647, IRON 707, RANIERI SAUVAGE 22

ZANIMLJIV PROGRAM ZA POSJETITELJE

U četvrtak, 23. veljače na pozornici u auli između paviljona 10A i 11A Zagrebačkog velesajma gostovat će naši "zlatni" veslači braća Martin i Valent Sinković.

U paviljonu 9 svakodnevno će se održavati radionica za popravak SUP dasaka i kajaka na napuhavanje - mini tečaj kako da sami popravite SUP dasku ili kajak.

Od stručno pratećeg programa izdvajamo još Susret mladih u nautičkoj industriji Young Business Professionals u organizaciji Misli More.

Misli More je interdisciplinarna platforma koja za cilj ima edukaciju mlađih generacija o nautičkoj industriji i mogućnostima održivog razvoja u nautičkoj industriji te edukaciju postojećih tvrtki u nautičkoj industriji koje ne koriste načela kružne ekonomije kroz usluge personaliziranih edukacija.

Pažnju posjetitelja svakako će privući elegantni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu; neretvanske lađe i trupa u organizaciji Udruge neretvanske baštine Opuzen. Oni će među ostalima organizirati Izložbu na temu "Lađa i trupa u neretvanskom kraju", prezentaciju filmova "Sinovi i kćeri neretvanskih gusara" i "Neretvanski maratonci", okrugli stol na temu integracije lađa u kontinentalnim krajevima te prezentaciju Uloga lađe u životu neretvanskog kraja s osvrtom na foto safari.

BOGAT NAGRADNI FOND

I ove godine za sve posjetitelje s kupljenom kartom pripremili smo bogati nagradni fond vrijedan 9.514,00 EUR.
Izdvajamo:

U istom terminu održavaju se Dani lova i ribolova, 5. međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje sajmova održat će se u srijedu, 22. veljače 2023. u 11.00 sati u auli između paviljona 10A i 11A Zagrebačkog velesajma.

CIJENE ULAZNICA

  • Jednokratna ulaznica: 5 eura (37.67 kn)
  • Jednokratna učenici, studenti, umirovljenici: 3 eura (22.60 kn)
  • Stalna ulaznica: 12 eura (90.41 kn)

RADNO VRIJEME SAJMOVA

  • Srijeda do subote: 10.00 do 19.00 sati
  • Nedjelja: 10.00 do 18.00 sati

PAVILJONI

  • NAUTIKA: 7, 7A, 8A, 9, 11A, 11D, Topli prolaz, 10A
  • LOV I RIBOLOV: 8

PRESS CENTAR

Press centar na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova.

PRESS AKREDITACIJE na osnovu prethodno poslanog zahtjeva https://bit.ly/2vwtlLU možete podignuti na Info punktu u Južnom ulazu u radno vrijeme sajma.