Press

Saznajte više
OTVOREN SAJAM DENTEX, MEĐUNARODNI SAJAM DENTALNE MEDICINE

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren Dentex, međunarodni sajam dentalne medicine.

"Dentex je vodeći regionalni sajam dentalne medicine, međunarodni sajam s više od 300 izlagača iz 33 zemlje. Riječ je o vodećim proizvođačima dentalnih uređaja, aparata, pribora i opreme, koji će predstaviti nove trendove i tehnologije u dentalnoj medicini za liječnike dentalne medicine, dentalne tehničare i dentalne asistente. Na Zagrebačkom velesajmu iznimno njegujemo partnerske odnose, a jedna od tih uspješnica upravo je ostvarena na sajmu Dentex. Naša dugogodišnja suradnja s Hrvatskom komorom dentalne medicine svjedoči o snažnim poslovnim odnosima i predanosti unapređenju dentalne struke. Dentex je mjesto gdje se spajaju tradicija i inovacija, te najnovija dostignuća u tehnologiji, materijalima i tehnikama. Ovdje, na jednom mjestu, možemo vidjeti kako se razvija dentalna struka, kako raste i kako se priprema za buduće izazove.“, rekla je na otvorenju Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma.

"Vjerujem da će mnogi ljudi danas govoriti o dentalnoj skrbi za građane, vjerujem da će se puno govoriti o prevenciji jer ona je naš cilj  kao struke. Prije 16 godina u logo Dentexa smo stavili zelenu boju, boju simbol za održivo. Danas ću govorit o zelenoj i održivoj dentalnoj medicini. Važno je spomenuti kako mi kao struka utječemo na naš okoliš i u Komori smo odlučili da će to biti tema koju ćemo promicati“ izjavio je  na otvorenju prim. dr. sc. Hrvoje Pezo, dr. med. dent., predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine.

"Volim doći na Velesajam jer je on nije samo vibrantni centar Zagreba, a posebno mi je drago doći na Velesajam ove godine jer se ove godine navršava 70 godina otkako je tadašnji gradonačelnik Većesalva Holjevac donio odluku o početku gradnje tadašnjeg južnog Zagreba, a danas Novog Zagreba. Velesajam diše punim plućima sa sajmovima raznih vrsta."rekao je dr. sc. Luka Korlaet, zamjenik i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba.

Pozdravnu riječ svima prisutnima uputili su i Aldo Di Biagio, predsjednik Talijansko hrvatske gospodarske komore i prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora.

Sajam je otvorio izv. prof.dr.sc. Vili Beroš, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva koji je tom prilikom izjavio "Mi smo utemeljili jednu sveobuhvatnu reformu hrvatskog zdravstvenog sustava s ciljem njegovog ozdravljenja. Upravo stomatološka djelatnost je djelatnost koja nam ukazuje pravac našeg daljnjeg razvoja. Prevencija je ono što izrazito naglašeno kroz reformske aktivnosti. Nigdje ne propustim naglasiti važnost projekta nadziranog četkanja zubi u vrtićima. To je projekt koji uči naše najmlađe važnosti četkanja zubi.“

Sajam Dentex održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Dentex je otvoren do subote, 8. lipnja. Cijena ulaznice iznosi 10,00 eura.