Press

Saznajte više
OTVORENI SAJMOVI BIAM i ZAVARIVANJE

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni bienalni poslovni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE.

U istome terminu održava se i SIFC, 1. međunarodni sajam izgradnje i opremanja integralnih postrojenja kao komplementarna tema ovih sajmova.

"Na sajmovima Biam i Zavarivanje prisutno je 325 izlagača iz 28 zemalja. Prepoznajući tržišne niše koje nadolaze u istom smo terminu pokrenuli i pilot projekt SIFC – izgradnja i opremanje integralnih postrojenja. Izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih industrijskih prostora s modernim građevinskim materijalima i instalacijama, suvremene organizacije internog transporta, pakiranja, skladištenja i logistike danas su temeljna potreba poslovnosti i opstanka u sve dinamičnijem i konkurentnijem okruženju.

Izvrstan izložbeni te bogat stručni i prezentacijski program vjerujem da će biti garancija uspješne edicije sajamske realizacije.“ rekla je na otvorenju sajma dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.


Sajmove je svečano otvorio Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja koji je naglasio da Hrvatska danas više nego prije teži novim tehnologijama te je sa velikim zadovoljstvom istaknuo rast od 11% u graditeljstvu za prošlu godinu.

Sve prisutne je pozdravio i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Sajmovi su otvoreni do petka, 27. travnja, a ulaz je besplatan.