Press

Saznajte više
PANEL: STANJE U STRUCI JUČER, DANAS, SUTRA

Stanje u kozmetičkoj struci u Hrvatskoj može se promatrati kroz prizmu razvoja, trendova i izazova koji su oblikovali industriju u prošlosti, trenutnoj situaciji i perspektivama za budućnost.

U sklopu programa Majstori ljepote na Beauty&Hair Expo Zagreb održan je panel "Stanje u struci jučer, danas, sutra“.

Danas, kozmetička struka u Hrvatskoj doživljava određene promjene i izazove. S jedne strane, postoje visoki standardi stručnosti i kvalitete usluga, potaknuti rastućom sviješću o važnosti njege kože, kose i tijela. Kozmetički saloni i frizerski saloni često nude širok spektar usluga koje zadovoljavaju različite potrebe klijenata, uz korištenje visokokvalitetnih proizvoda i tehnika.

S druge strane, industrija se suočava s izazovima kao što su sve veća konkurencija, pritisak na cijene usluga, regulativni zahtjevi i potreba za stalnim obrazovanjem i prilagodbom novim trendovima i tehnologijama.

Budućnost kozmetičke struke u Hrvatskoj bit će obilježena daljnjim rastom i razvojem, uz nastavak inovacija i prilagodbi novim zahtjevima tržišta. Očekuje se da će tehnološki napredak dalje oblikovati industriju, s razvojem novih proizvoda, uređaja i tehnika koji će poboljšati iskustvo korisnika i učinkovitost usluga.

Uz to, održivost i ekološka osviještenost sve više postaju ključni faktori u kozmetičkoj industriji, a očekuje se da će salonima biti važno prilagoditi svoje poslovanje kako bi odgovorili na ove trendove i očekivanja potrošača te da stručnjaci u ovoj industriji ostanu otvoreni za promjene, nastave se obrazovati i prilagođavati kako bi ostali konkurentni i zadovoljili potrebe svojih klijenata.