Press

Saznajte više
POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI S UNICEF-OM

Danas, 24. ožujka 2023. godine potpisan je Sporazum o suradnji i donaciji između Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Zagrebačkog velesajma i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku s ciljem promicanja i zaštite dječjih prava u 2023. godini. Sporazum su potpisali Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Ivan Novaković, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Renata Suša, direktorica Društva Zagrebački velesajam te Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Ovaj vrijedan sporazum nastavak je suradnje iz 2020. godine koja obuhvaća aktivnosti kojima Grad Zagreb podupire poboljšanje uvjeta života i ostvarivanje prava djece kroz podršku programima UNICEF-a u Hrvatskoj. Tako će Zagrebački holding d.o.o. slanjem pisma UNICEF-a uz jedinstveni račun Zagrebačkog holdinga potaknuti poslovne korisnike usluga da svojim donacijama podrže aktualne programske aktivnosti UNICEF-a. Nadalje, suradnja podrazumijeva i financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo za izlaganje UNICEF-a na manifestacijama Zagrebačkog velesajma. Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade podržat će provedbu UNICEF-ova edukativno-humanitarnog programa "Škole za Afriku" kojem je cilj stvaranje ozračja tolerancije i solidarnosti u zagrebačkim školama i dječjim vrtićima putem poziva na uključenje u program dječjim vrtićima i školama kojima je osnivač Grad Zagreb. Uz to, Zagrebački holding poslat će pismo preporuke gradskim tvrtkama i ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb te podružnicama Zagrebačkog holdinga za suradnju s UNICEF-om, te će Grad Zagreb i Zagrebački holding kroz nefinancijsko pokroviteljstvo i promociju pomoći u realizaciji UNICEF-ovih humanitarnih aktivnosti kao što su humanitarna utrka "Mliječna staza" i program redovnih mjesečnih donacija "Čuvari djetinjstva".

Zahvalivši predstavnicima UNICEF-a na odličnoj suradnji, gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo da je ovaj sporazum vrhunac vrlo dobrih odnosa na zajedničkim projektima i ciljevima. "UNICEF i Grad Zagreb dijele isti stav o pravima djece, posebice kad je riječ o najranjivijim skupinama djece poput onih koji žive u siromaštvu ili onih koji su svjedoci ili žrtve nasilja. Podržavamo aktivnosti UNICEF-a koje za cilj imaju poboljšati živote djece u Zagrebu i u Hrvatskoj", rekao je gradonačelnik.

"UNICEF s Gradom Zagrebom njeguje dugogodišnju uspješnu suradnju kojom zajedničkim snagama radimo za dobrobit sve djece, a osobito najranjivije djece koja nemaju pristup kvalitetnim zdravstvenim, socijalnim ili odgojno-obrazovnim uslugama. Radujemo se dodatnom jačanju ove suradnje kojom ćemo nastaviti predano raditi na unapređenju kvalitete života djevojčica i dječaka u Zagrebu i diljem zemlje", izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku prilikom potpisivanja sporazuma.